GÜNDEM

Çok laf az iş!

İstanbul ve Ankara'nın ihmal edilmişliği her geçen gün artıyor. Başkanlarsa çözüm üretmek yerine ya geçmişi suçluyor ya da bahaneler üretiyor. Oysa millet bahane değil çözüm üretilmesini bekliyor. Yavaş ve İmamoğlu'nun ajandasındaysa 2028 seçimi yazıyor.

Abone Ol

İş hayatından örnek verilecek olursa bahane bulmak her zaman çok kolaydır.

Ancak herkes bahane değil, çözüm ister. Bilindiği üzere başarı basamaklarını bahane değil, çözüm üretenler tırmanır. Ancak geçtiğimiz yerel seçimde bu hipotez çöktü.

İşte detaylar

MİLLET BAHANE DEĞİL ÇÖZÜM İSTER

Ankara ve İstanbul'un hali ortada. Ankara'da her gün sosyal medyaya vatandaşlar başkan Mansur Yavaş'ı uyaran mesajlar attı. Vatandaşlar, mazgallar temizlenmiyor. altyapı yatırımı yapılmıyor dedi. Maalesef felaketler kapıda uyarısını ne Mansur Yavaş ciddiye aldı ne de ona oy veren kitle. Sonuç ise ortada.

AZ LAF ÇOK İŞ SLOGANINI UNUTMUŞ

Mansur Yavaş bahane bularak işi kolaya getiriyor. Az laf çok iş sloganını unutmuş gibi, "25 yılın ihmali var. Ben beş yılda nasıl çözeyim" diyor. Peki bir yerden başlamak gerekmiyor mu? En azından şikayetlere kulak verip, mazgalları açmakla işe başlanabilir. Tıpkı Ankara'daki metro projesi vaatleri gibi. Hem vadedip hem de bir kilometre bile metro yapmayınca ortaya konulan bahaneler, dersini çalışmayan öğrencinin elektrikler kesikti savunması gibi olur.

BAHANELER BİRBİRİNE BENZİYOR

Tabi öte yandan 5 yılda yetişmezdi söylemi size tanıdık da gelebilir. Hatırlayın İmamoğlu da 2019 seçiminde 'Hızray' projesini sunmuştu milletin önüne Aradan beş yıl geçti. Millet 'Hızray' ne oldu diye sorunca İmamoğlu da tıpkı Mansur Yavaş gibi cevap vermişti. Ama aslında Yavaş ve İmamoğlu da haklı; nasıl olsa hesap soran yok. Ancak bu zihniyete oy verenlerin cezasını demokrasinin bir gereği olarak herkes çekiyor. Aracı sele kapılanlar, Metro şelalesinde boğulma tehlikesi atlatanlar. Çocuğunu YKS'ye yetiştirmek için bindiği tramvay yolda kalınca saçını başını yoluyor.

ANKARA-İSTANBUL CEZA ÇEKİYOR

İşin ilginç yanı çalışmadan kazanmanın keyfini süren iki başkan şimdi 2028 için yarışıyor. Örneğin İmamoğlu, Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı oldu. İSTANBUL'U bırakıp Anadolu turlarına çıkacak. Yani İmamoğlu, İstanbul'a yine yarı zamanlı başkanlık yapacak. Demokrasinin gereği olarak ise beş yıl boyunca herkes bu çileyi çekecek. Kimi zaman öleceğiz, kimi zaman yolda kalacağız. Kimi zaman pişman olacağız.