GÜNDEM

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Halkın parasını Paris'te har vurup harman savuruyorlar

Cumhurbaşkanı Erdoğan Çukurova Uluslararası Havalimanı'nın açılış töreninde konuştu. Muhalefetin havalimanından rahatsızlık duymasını eleştiren Başkan Erdoğan, "Ülkenin kaynaklarıyla ilgili cümle kurulacaksa eleştirilmesi gereken Çukurova Havalimanı değil, halkın parasını Paris'te har vurup harman savuran müsriflerdir." ifadelerini kullandı.

Abone Ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Çukurova Uluslararası Havalimanı'nın açılış töreninde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları;

Havalimanımızın tüm Türkiye'ye hayırlı olmasını diliyorum.

Bugün geniş bir alana hizmet verecek bir vizyon projesini daha hayata geçirmenin haklı gururunu yaşıyoruz. Bugün sadece bir havalimanı değil tüm dünyaya yeni ve modern bir kapı açıyoruz.

Havalimanımızın inşasında bölgemizin sembollerini ve mimari özelilerini kullanmaya ihtimam gösterdik.

Devletin bütçesinden tek kuruş harcamadan bu eserlerin inşasını tamamladık. Böylece Türkiye ekonomisine ciddi katma değer oluşturduk.

BÖLGEYE BÜYÜK İSTİHDAM KAYNAĞI

Havalimanımız Çukurova'nın ticaretine, turizmine, tarımsal üretimine ve ekonomik hayatına önemli katkılar yapacak, doğrudan ve dolaylı olarak yaklaşık 3 bin kişinin istihdamına vesile olacaktır.

Havalimanımız 5 milyonu aşkın insanımıza hizmet verecek.

Havalimanımız, yolcu taşımacılığının yanı sıra bölgemizin ihracatında da çarpan etkisi yapacak.

Hangi siyasi partiye gönül verirse versin, bütün vatandaşlarımızın böyle bir yatırımdan sevinç duyması gerekir.

Adana ve Mersin dahil tüm bölgeye katkı sunacak devasa bir eser inşa ediliyor. Muhalefet, hizmet sahiplenmek yerine çamur atacak bir bahane mutlaka buluyor.

"DİKİLİ TEK BİR AĞACINIZ YOK"

Havalimanından rahatsızlık duyan bir muhalefet olabilir mi? Yatırımı kötüleyerek nereye varmaya çalışıyorsunuz? Bu ülkede dikili tek bir ağacınız yok.

Maalesef yıllar geçiyor, isimler ve yönetimler değişiyor ancak ana muhalefetin hizmete ve yatırıma yaklaşımında zerre değişim olmuyor.

MUHALEFETE PARİS TEPKİSİ

Ülkenin kaynaklarıyla ilgili cümle kurulacaksa eleştirilmesi gereken Çukurova Havalimanı değil, halkın parasını Paris'te har vurup harman savuran müsriflerdir.

Avrupa'nın en iyi havalimanı seçilen İstanbul Havalimanı'ndan asrın projesi Marmaray'a kadar yapılan her hayırlı işe mutlaka kulp taktılar.

Havayolunu halkın yolu haline getirme hedefine yaklaşıyoruz. Aktif havalimanı sayımızı 26'dan 58'e çıkardık.