Bandırmaspor, Fatih Karagümrük'ü 1-0 yendi! Bandırmaspor, Fatih Karagümrük'ü 1-0 yendi!

Almanya​ Başbakanı Olaf Scholz​, resmi temaslarda bulunmak üzere Türkiye​'ye geldi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan​, Almanya Başbakanı Olaf Scholz'u Dolmabahçe​'de yer alan Çalışma Ofisi'nde kabul etti. İki lider, görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başlıkları:

Bu sene ülkelerimiz arasındaki dostluk anlaşmasının 100'üncü yılını kutluyoruz. NATO müttefikimiz Almanya ile yoğun ilişkilere sahibiz. Ülkelerimiz arasındaki ziyaretler bunun tezahürüdür. Bugünkü görüşmelerimizi zengin gündem üzerine inşa ettik. İkili ticaretimiz 50 milyar dolara ulaştı. Hedefimiz ise 60 milyar dolara ulaşmak.

Önemli konulardan biri de savunma sanayiinde işbirliği. İş birliğimizi geliştirmeyi arzu ediyoruz. 

Aşırı sağcı akımlar Avrupa'da yükseliyor. Bu durum yurt dışında yaşayan kardeşlerimizi tedirgin ediyor. Alman hükümetinin izlediği birleştirici tutum üzerinde durduk.

'İSRAİL DURDURULMALI'

İsrail durdurulmazsa bölgede huzur kalmaz. 50 bini aşkın insan öldürüldü, İsrail durdurulmalı. Filistin ve Lübnan'da katliamlar durmalı. Bölgede yaşanan insanlık dramı devam ediyor. Acilen kalıcı ateşkesin sağlanması ve İsrail üzerindeki gerekli baskının oluşması için elimizden geleni yapmamız şart.

'İSRAİLİN KENDİNİ SAVUNMA HAKKI VAR DİYEN' SCHOLZ'A CEVAP 

50 bini aşkın insanın öldürüldüğü katliam söz konusu. Çocuk kadın demeden insanlar öldürülmüştür. 50 bin insanın öldürülmesi F-35'lerle iyi vurdunuz, iyi yaptınız dedirtmez. O zaman bu Adalet Divanı niye kurulmuştur.

Lahey'de müracaat eden ülkelerden biri biziz. İsrail dışişleri bakanının açıklamasını öğrenirseniz herhalde niçin Türkiye'nin cumhurbaşkanına bu şekilde neden saldırıyor, bunun hesabını siz de sorarsınız. 

BATI ZİL TAKIP OYNUYOR

Batı zil takıp oynuyor. İsrail savaşı yayma, katliamlarını sürdürme anlayışında. Netanyahu için silah temin etmek zor değil.

Scholz'un açıklamalarından satır başlıkları:

Yakın bir bilgi alışverişinde bulunmamız çok önemli. Ukrayna'ya Rusya'nın saldırısını hepimiz uluslararası hukukun ihlali olarak gördük. Rusya'nın saldırısı bütün Avrupa'yı tehlikeye atıyor. Biz İsrail konusunda farklı fikirlere sahibiz. 7 Ekim'de Hamas'ın saldırısı büyük bir suçtu tabi ki herkesin kendini savunma hakkı var. İkili bir devletli çözüm olmalı.

Türk-Alman ilişkilerini de aldık. Göç ve mülteciler konusunda Türkiye önemli çabalar harcıyor. Ekonomik ilişkilerimiz çok iyi gelişiyor. Türkiye-Yunanistan arasındaki ilişkilerin olumlu yönde geliştiğini görmekten çok mutluyum. Türkiye ile AB arasındaki ilişkilerin de gelişmesini arzu ediyoruz. 

SHENGEN VİZESİ AÇIKLAMASI 

Türkiye'deki konsolosluklar dünya çapında en çok vize veren konsolosluklar. bu konuda çalışmaları hızlandırmak istiyoruz. çünkü çok sayıda başvuru var dijitalleştirerek daha hızlı yapmaya çalışıyoruz. haklı şikayetler elbette bunlar. İş adamları TIR şoförleri ve öğrenciler için çok önemli. Dışişlerimizden bunun öncelikli bir husus olduğunu biliyorum.

Editör: Rüşeydanur UHA