DÜNYA

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Balkanlar'ın en büyük camisinin açılışında konuştu: Dostluk mesajları verdi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Arnavutluk'ta Balkanların en büyük camisinin açılışında konuştu. İslam dininin birlik ve beraberliğine dikkat çeken Erdoğan, İsrail'in Gazze'deki katliamlarını Lübnan'a da taşıdığını hatırlatarak, "İsrail devlet terörüne dur demek hepimiz için vicdani sorumluluktur" dedi. İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmalarından öne çıkanlar...

Abone Ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan​ ve Arnavutluk​ Başbakanı Edi Rama​, Başbakanlıkta baş başa görüşme, Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi İkinci Toplantısı ile anlaşmaların imza töreninin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Erdoğan ardından Tiran'da cami açılışı programına geçti.

Son dakika haberine göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Arnavutluk'ta Balkanların en büyük camisi olan Namazgâh Caminin açılışında konuşuyor.

"ARAMIZDAKİ DAYANIŞMANIN SEMBOLÜ OLACAK"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmalarından öne çıkanlar şöyle:

"Bugün çok büyük bir bahtiyarlık yaşıyorum. 2015 yılında temelini attığımız Balkanların en büyük camisinin tüm Müslüman kardeşlerimiz için hayırlı olmasını Rabbim'den niyaz ediyorum. Diyanet İşleri Başkanlığımızın katkıları ile inşa edilen caminin yapımına başta Sayın Rama başta olmak üzere emeği geçen tüm Arnavut kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Balkan Coğrafyasının en büyük Camisi sembol olacak. Namazgah Cami kardeşliğimizin nişanesidir.

GAZZE MESAJI: HEPİMİZİN VİCDANİ SORUMLULUĞUDUR

Devletimizle Arnavutluk'un yanında yer almaya devam edeceğiz. Camiler mekan birliğimizi, ruh birliğine dönüştüren mabetlerdir. Barış dini İslam'ın yüce değerlerinden kopmamalıyız. Gazze'de binlerce kardeşimiz öldü, yaralandı. Camiler, pazar yerleri bombalandı. Şimdi de İsrail yönetimi katliam politikasını Lübnan'a taşıdı. İsrail devlet terörüne dur demek hepimiz için vicdani sorumluluktur. İsrail'in bölgede barış niyeti yok."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Arnavutluk Başbakanı Edi Rama'nın, Arnavutluk'un başkenti Tiran'da Namazgah Camii açılışına katıldığı programa Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Arnavutluk Başbakanı Rama'nın eşi Linda Rama da yer aldı.