Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'ne katılmak üzere geldiği ABD'nin başkenti Washington'daki temaslarını sürdürüyor. 

Washington’da düzenlenen zirvede “NATO Atlantik Konseyi Devlet/Hükümet Başkanları 1. Oturumu" gerçekleştirilecek.

ABD Başkanı Joe Biden ve NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile NATO aile fotoğrafı öncesi selamlaşan Erdoğan fotoğraf çektirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan NATO'da liderlerle aile fotoğrafı çekimine katıldı, Liderler Zirvesi başladı - 1. Resim

Tüm liderlerin katıldığı aile fotoğrafının çekilmesi sonrası zirvenin ilk oturumuna geçildi. Liderlerin söz alacağı oturumun Türkiye saatiyle 24.00'e kadar sürmesi bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan NATO'da liderlerle aile fotoğrafı çekimine katıldı, Liderler Zirvesi başladı - 2. Resim

NATO'NUN EN KRİTİK GÜNDEMİ UKRAYNA VE RUSYA

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, ABD'nin başkenti Washington'da düzenlenen "NATO Liderler Zirvesi" öncesinde gazetecilerin sorularını cevapladı.

Stoltenberg, Washington'daki NATO Zirvesi kapsamında düzenlenen "NATO Kamu Forumu" etkinliğinde konuştu.

NATO Genel Sekreteri, Ukrayna'da çatışma sona erdiğinde Rusya'yı daha fazla saldırıdan caydırmak için Ukrayna'nın yeterli kabiliyetinin olmasının önemine işaret etti.

Ukrayna'nın güvenlik garantisine ihtiyacı olduğunun altını çizen Stoltenberg, "En iyi ve en güçlü güvence 5. madde olur." dedi.

Meriç Aral ve Serkan Keskin’in Duygusal Anları: 3 Ertelemenin Ardından Nikahları Gerçekleşti! Meriç Aral ve Serkan Keskin’in Duygusal Anları: 3 Ertelemenin Ardından Nikahları Gerçekleşti!

Stoltenberg, Ukrayna'ya yönelik uzun vadeli taahhüttün uygulanıp uygulanmayacağına ilişkin geçmişte Avrupa ve ABD'nin bazı sözlerini yerine getirmediğini, bu nedenle oluşan "boşlukların" Ukrayna'ya askeri yardımları geciktirdiğini dile getirdi.

Buna rağmen Ukraynalıların sahada ilerlemeyi muhafaza ettiğine dikkati çeken Stoltenberg, "Müttefiklerin vaatlerini yerine getireceğine inanıyorum." dedi.

Editör: UHA HABER MERKEZİ