Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

İkili ilişkilerimizi kapsamlı şekilde ele aldık. Münasebetlerimizin ahdi zeminini güçlendirecek metinlere, 11 anlaşmaya imzayı attık. İkili ilişkilerimizi kapsamlı şekilde ele aldık. Kimlikle seyahat imkanı üzerinde çalışıyoruz.

Sırbistan'la ilişkilerimizde adete altın çağı yaşıyoruz. Sırbistan ile ticaret hacmimiz iki yıl üst üste 2 milyar doları aştı. 5 milyar dolarlık ortak hedefimize ulaşmak için adım atmaya devam ediyoruz.

"SIRBİSTAN'IN YAPICI YAKLAŞIMININ ÖNEMİNİ VURGULADIM"

Cinsel ilişki videosu ifşa olmuştu! TFF'den kovulan Elif Karaarslan'ın yeni işi belli oldu Cinsel ilişki videosu ifşa olmuştu! TFF'den kovulan Elif Karaarslan'ın yeni işi belli oldu

(Vucic'e) Bosna Hersek'in siyasi kırılganlığının bir an önce geride bırakılması noktasında Sırbistan'ın yapıcı yaklaşımının önemini vurguladım.

Bizler Türkiye ve Sırbistan olarak el ele bir adım atmalıyız ama bu adım, barışın korunmasını temine dayalı bir savunma sanayinin aramızda teşkilidir. Biz de olan imkanlar var, Sırbistan'da olan imkanlar var. Bu imkanları en güzel şekilde değerlendirmek suretiyle geleceğe yürüyeceğiz.

"İSRAİL'E ARTIK 'DUR' DENİLMELİ"

Gazze başta olmak üzere Lübnan'da yaşanan dram da gündemimizde yer aldı. 7 Ekim'den bu yana 9 ülke, Filistin devletini tanımıştır. Hala bunu yapmayan ülkelere Filistin devletini tanıma çağrımızı bir kez daha hatırlatıyorum. İsrail'e artık 'dur' denilmeli. 1967 sınırları esas alınarak başkenti Doğu Kudüs olan Filistin kurulması şarttır. Filistin devletini tanıma çağrısını burada tekrar hatırlatıyorum.

SORU-CEVAP

İKLİ İLİŞKİLERDE HANGİ SOMUT ADIMLAR ATILACAK?

(Erdoğan) Bizler Türkiye ve Sırbistan olarak el ele bir adım atmalıyız ama bu adım, barışın korunmasını temine dayalı bir savunma sanayinin aramızda teşkilidir.

Türkiye'nin İHA'lardaki imkanları adımlar içinde olacak. Kimse de Türkiye ve Sırbistan'ın savunma sanayine yönelik, içeriğinde neler olması gerekir bunu bizim dışımızda belirlemeye kalkmasın.

(Vucic) Türkiye, Balkanlar'da en büyük güce ve role sahip ülke. Dolayısıyla bu süreçlerde (barış ve istikrar) Türkiye'nin desteğini bekliyoruz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Balkanlar'daki sorunları çok iyi anlıyor ve her zaman diyaloğun sorunların tek çözüm yolu olduğunu söylüyor.

Sayın Cumhurbaşkanına ziyareti için teşekkür etmek istiyorum.

Editör: UHA HABER MERKEZİ