Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye-İspanya İş Forumu'nda açıklamalarda bulundu.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar:

"Potansiyelimiz bizlere daha ileri gitme cesareti veriyor. Türkiye bölgemizin cazibe merkezidir. Dayanışma ve iş birliğimiz hayati öneme sahiptir. Ekonomik ve ticari ilişkilerimizi kazan kazan anlayışı ile daha fazla geliştirmek arzusundayız.

Yeni ortaklıklara fırsat vermeliyiz. Siyasetçi olarak görevimiz iş dünyasının önünü açmaktır.

Bankalarımız ile finans ve yatırım kurumlarımız arasındaki ilişkiler gittikçe güçleniyor. Ticaret ve yatırımda rekabet algısından sıyrılarak yenilikçi ve stratejik ortaklıklar kurmalıyız.

"GAZZE'DEKİ SOYKIRIM YÜREKLERİ KANATIYOR"

Ateşkes çağrılarına kan dökerek karşılık veren şımarıklıkla karşı karşıyayız.Vicdan sahibi hiçbir ülkenin böyle bir tabloyu kabullenmesi mümkün değil.

Beren Saat’in Yeni Projesindeki Sürpriz İsimler Açıklandı! Beren Saat’in Yeni Projesindeki Sürpriz İsimler Açıklandı!

Gazze'deki soykırım yürekleri kanatıyor. 250 gündür yaşanan soykırım herkesin yüreğini kanatıyor. İspanya'nın tavrını milletim adına tebrik ediyorum. Sayın Sanchez ilk günden itibaren tutarlı davranmıştır. Sayın Sanchez ilkeli ve dirayetli politika benimseyerek İspanya, Filistin ve Türk milletinin gönlünde müstesna bir yer edinmiştir.

İsrail yönetiminin tüm çağrılara rağmen sürdürdüğü bu pervasızlıklar tüm dünyada antisemitizmi de körüklüyor. Vicdan sahibi ülkeler bu katliamı kabul edemez.

GÜMRÜK BİRLİĞİNİN GÜNCELLENMESİ

Gümrük Birliğinin güncelleme çalışmasının başlamaması iş insanlarımıza katı vize uygulamaları, müşterek potansiyelimizin tam kapasite kullanımını engelliyor.

İHRACAT RAKAMLARI

Türkiye ekonomisi geçen yıl yaşadığı deprem felaketine rağmen toparlanmaya devam ediyor. 

Gümrük Birliğinin güncelleme çalışmasının başlamaması iş insanlarımıza katı vize uygulamaları, müşterek potansiyelimizin tam kapasite kullanımını engelliyor.

İSPANYA BAŞKANI'NDAN TÜRKİYE'YE ÖVGÜLER

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, Türkiye'nin İspanya için anahtar bir ekonomik ortak ve bölgesinde önemli bir oyuncu olduğunu dile getirdi.

Sanchez, "İspanya ve Türkiye her alanda en muhteşem ilişkilere sahip iki ülke." dedi.

Editör: UHA HABER MERKEZİ