Kara Harp Okulu mezuniyet töreninde teğmenlerin kılıçlı yemin etmeleri hala gündemdeki yerini koruyor. Kılıçlı yeminle ilgili olarak FETÖ iddiaları ortalıkta dolaşırken Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AK Parti MYK toplantısında bu konuyu detaylarıyla masaya yatırdığı öğrenildi.

"BU MESELE BİZE BİR KERE DAHA AK PARTİ'NİN ÖNEMİNİ GÖSTERDİ"

Türkiye Gazetesi'nin aktardığı habere göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu konudaki hassasiyetini bir kez daha dile getirdi bildirildi. Böyle bir şeyi kabul edemeyeceklerinin altını çizen Erdoğan'ın “Bu mesele bize bir kere daha AK Parti’nin önemini gösterdi. Süreci sükûnetle, metanetle, kararlılıkla yürütüyoruz. Siz de aynı hassasiyette olun” ifadelerini kullandığı öğrenildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çok net 'kılıçlı yemin' talimatı: Üzerine gideceğiz gerekeni yapacağız - 1. Resim

"MÜFREDAT, ALIM SÜRECİ VB. KONULARINI DA MASAYA YATIRACAĞIZ"

Kılıçlı yeminle ilgili olarak çok hassas bir süreç izlediklerini belirten Erdoğan “İçeride dışarıda bağlantıları var mı üzerine gideceğiz, gereğini yapacağız, takipçisi olacağız” dedi. Erdoğan’ın “Burada müfredat, alım süreci vb. konuları da masaya yatıracağız” dediği de aktarıldı.

Narin'in ölüm tarihi ve nedeni belli oldu! Adli Tıp kan donduran raporu tamamladı Narin'in ölüm tarihi ve nedeni belli oldu! Adli Tıp kan donduran raporu tamamladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çok net 'kılıçlı yemin' talimatı: Üzerine gideceğiz gerekeni yapacağız - 2. Resim

TÜRKİYE BULUŞMALARI

Toplantıda ele alınan bir diğer konu, toplumun farklı kesimleriyle gerçekleştirilen "Türkiye Buluşmaları" oldu. Erdoğan’a bugüne kadar yapılan toplantılara ilişkin raporlar sunuldu. Raporları memnuniyetle karşılayan Erdoğan’ın, "Türkiye Buluşmaları çok iyi ilerliyor, halkımızla yüz yüze temas önemli. Bu süreci devam ettireceğiz" dediği aktarıldı.

Editör: Rüşeydanur UHA