Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sona erdi. Ahlat Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki toplantı, 2 saat 20 dakika sürdü. Cumhurbaşkanı Erdoğan toplantı sonrası açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmalarından öne çıkanlar şöyle:

"Başkanlığımızda 21 yıl sonra ilk defa Ankara dışında yapılan tarihi Kabine Toplantımız ile Ahlat'a ve Malazgirt'e verdiğimiz ehemmiyeti göstermiş olduk. Çelik Kubbe projelerimizin detaylarını görüştük. Milletimizin takdiriyle geldiğimiz cumhurbaşkanlığı makamındaki 10. yılımızda muhteşem bir eseri daha kazandırdık. Çukurova Havalimanımızın turizmden ekonomiye pek çok daha yararını göreceğiz. Çukurova Havalimanımızın hayırlı olmasını diliyor, emeği geçenleri canı gönülden tebrik ediyorum.

Son dakika | Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kabine Toplantısı sonrası önemli açıklamalar - 1. Resim

Hedeflerimize doğru hızla ilerliyoruz. Son 22 yılda savunma sanayiinde çok ciddi adımlar attık.

Mahmud Abbas'ın TBMM'deki mesajlarını dünya tarafından dikkatle dinlendi.

"ZAFER FİLİSTİN'İN OLACAK"

Topraklarını kahramanca savunan Filistin halkını bir kez daha saygıyla selamlıyorum. Zaferin er ya da geç ama mutlaka Filistinli kardeşlerimizin olacağına inanıyoruz.

"2 ÜLKEDEN BİRİYİZ"

Orman yangıları geçtiğimiz yıla göre arttı. Artan yangınlarla mücadelemizi her türlü yaptık. Tarihimizin en güçlü yeşil vatan ordumuza sahibiz. Orman yangınlarında İHA kullanan 2 ülkeden biriyiz.  Yangına müdahale süresi 11 dakikaya indi.

Son dakika | Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kabine Toplantısı sonrası önemli açıklamalar - 2. Resim

"ENGELLEMEYİ MAHARET ZANNEDİYORLAR"

Yerel yönetimler kendi sorumluluk alanındaki yangınlara müdahale etmekte çok geç kaldılar. Bunun kabul edilebilir hiçbir yanı yoktur. Yangının, depremin şu partisi veya şu partisi olmaz. Ormanlar hepimizindir. Muhalefetin her konuyu siyasallaştıran bu çarpık bakış açısını bir an önce terk etmesini bekliyoruz. Yapılan her işin mutlaka bir kulp takan her işe takoz koyan ülke ve millet menfaatine atılan her adımı engellemeyi maharet zanneden muhalefetin tevziratları bugüne kadar olduğu gibi yine fos çıkacaktır.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN VATANDAŞLARA ÇAĞRI

Orman yangınlarıyla etkin mücadele noktasında yapılması gereken ne varsa hiçbir fedakarlıktan kaçınmıyoruz. Ancak bu konuda özellikle muhalefetin çarpıtmalarına yalanlarına kendi ihmallerini kapatmak için yürüttü iftira kampanyalarına maruz kalıyoruz.

Kimse tahmin etmiyordu! İsrail çağrı cihazlarını böyle patlatmış! Kimse tahmin etmiyordu! İsrail çağrı cihazlarını böyle patlatmış!

Muhalefet belediyeleri iş yapmak yerine, yangın gibi bir meselede dahi siyaset yapma peşinde koşmaktadır. Bunun kabul edilebilir hiçbir yanı yoktur.

Sıcakların etkisini sürdüreceği 15 Eylül'e kadar dikkatli olmaya devam edelim. Yüzde 90'ı insan kaynaklı orman yangınları konusunda hassasiyet gösterelim.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesine sabit fiyatlarla toplam 2 trilyon liraya yakın kamu yatırımı yaptık.

Editör: UHA HABER MERKEZİ