MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Özellikle TBMM açılış toplantısında DEM'li vekillerle tokalaşmasının ardından başlayan 'yeni çözüm süreci' tartışmaları kapsamında tarihi açıklamalar yapan Bahçeli, terör sorununun çözümü için her türlü fedakarlığı yapmaya hazır olduklarını söyledi.

Son dakika |  Devlet Bahçeli'nin Öcalan çağrısı gündem oldu' DEM Parti'den ilk açıklama geldi - 1. Resim


Bölücübaşı Abdullah Öcalan'ı TBMM'de PKK' terör örgütünü lağvettiğini ilan etmeye çağıran Bahçeli, şöyle konuştu: 

"Teröristbaşı işin içinde olmazsa bir şey çıkmaz diyenlere de sesleniyorum; Şayet teröristbaşının tecridi kaldırılırsa, gelsin TBMM DEM Parti grup toplantısında konuşsun. Terörün tamamen bittiğini ve örgütün lağvedildiğini haykırsın.

Bu dirayet ve kararlılığı gösterirse, “Umut Hakkı”nın kullanımıyla ilgili yasal düzenlemenin yapılması ve bundan yararlanmasının önü de ardına kadar açılsın."

'TECRİT KALDIRILMALIDIR'

Bahçeli'nin tarihi çağrısında DEM Parti'den ilk açıklama geldi. DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları Grup Toplantısında şu açıklamayı yaptı: " Orta Doğu'da ve Türkiye'de barışın muhatabı İmralı'da tecrit altında bulunan Abdullah Öcalan'dır. Kürt sorununun çözümü için adres Meclis, parlamentoda muhatap DEM Parti'dir. Geçmiş deneyimlerimizden biliyoruz ki toplumsallaşamamış bir barış gerçek bir barış olamaz. Bir başlangıç olacaksa tecrit derhal kaldırılmalıdır. Kürt sorununun çözümünde pusula demokratik müzakere ve onurlu barıştır. Çözümü kimseden dilenmiyoruz. Onurlu bir barış için inisiyatif almaya hazırız. 

Son dakika |  Devlet Bahçeli'nin Öcalan çağrısı gündem oldu! DEM Parti'den ilk açıklama geldi - 2. Resim

Fethullah Gülen'in nereye gömüleceği konusunda yeni gelişme! Fethullah Gülen'in nereye gömüleceği konusunda yeni gelişme!

'NE GEREKİYORSA YAPMAYA HAZIRIZ'

Türkiye'nin batısına barışı yeteri kadar anlatamadık. Barış Diyarbakır'ın gündeminde olduğu kadar Trabzon'un da gündeminde olmalı. Bu ülkeye bırakacağımız en önemli eser barıştır. 

MHP Genel Başkanı bugün Meclis'te Öcalan için 'Tecrit kaldırılırsa konuşsun' dedi. Tecrit 44 yıldır devam ediyor. Bu tecrit kaldırılmalıdır. Fiziki olarak gelsin konuşsun diyoruz. Bırakın çıksın, Öcalan konuşsun, ne dediğini hep birlikte görelim. Vakit geçirmeden acil biçimde bu konuda adım atılmalıdır. DEM Parti olarak barış için ne gerekiyorsa üzerimize düşeni yapmaya hazırız.

Son dakika |  Devlet Bahçeli'nin Öcalan çağrısı gündem oldu! DEM Parti'den ilk açıklama geldi - 3. Resim

SİYASİ İSİMLERDEN TEPKİ

CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, "Devlet Bahçeli, Abdullah Öcalan'a af istemiştir" yorumunu yaptı. 

CHP'DEN DEMİRTAŞ'A ZİYARET

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, cezaevinde tutuklu bulunan eski Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı ziyaret etti. 

Son dakika |  Devlet Bahçeli'nin Öcalan çağrısı gündem oldu! DEM Parti'den ilk açıklama geldi - 4. Resim


'İNANILIR GİBİ DEĞİL'

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'dan sert tepki geldi. Sosyal medya platformu X üzerinden bir paylaşım yapan Zafer Partisi Genel Başkanı Özdağ, "Bahçeli, terörist başı Öcalan’ın TBMM’de DEM grubunda konuşmasını istedi. Allah böyle siyaseti kahretsin. Bir bebek katili terörist, İstiklal Harbi vermiş gazi TBMM’de DEM grubunda konuşacak. İnanır gibi değil"

MHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız da Bahçeli’in ifadeleri sonrası sosyal medyadan bir paylaşım yaptı. Yıldız yaptığı açıklamada “Türk siyasetinde 21 Ekim bir milattır. Bugünden sonra siyasi değerlendirmeler 21 Ekim’den önce, 21 Ekim’den sonra diye yapılacaktır” ifadelerini kullandı.

Editör: Rüşeydanur UHA