GÜNDEM

Denetimli serbestlik uygulaması kalkacak mı?

Fatih'te 2 kadının Semih Çelik tarafından öldürülmesi başta olmak üzere artan kadın cinayetleri ve şiddet olayları sonrası cezaların caydırıcılığı tartışmalara neden oldu. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç yaptığı açıklamada "Bazı suçlar bakımından denetimli serbestlik uygulamasını kaldırabiliriz" ifadelerine yer verdi.

Abone Ol

Türkiye'de Eyüpsultan ve Fatih'te Ayşenur Halil (19) ile İkbal Uzuner'i (19) öldürüp Edirnekapı'da surlardan atlayarak hayatına son veren Semih Çelik'in yaşattığı dehşet sonrası ceza sistemine yönelik tartışmalar kamuoyunda geniş yankı uyandırdı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, özel bir kanalda katıldığı canlı yayında yaşanan son gelişmelere ve gündemdeki adalet sistemi tartışmaları hakkında açıklamalarda bulundu.

DENETİMLİ SERBESTLİK UYGULAMASI KALDIRILACAK MI?

"Biraz daha cezasızlık algısı ilgili toplumdaki tepkiler özellikle bu algı ya da olgunun arttığını görüyoruz. Toplumdan gelen eleştirilere duyarsız olmamak gerekir" diye konuşan Bakan Tunç, denetimli serbestliğe ilişkin "Bazı suçlar bakımından denetimli serbestlik uygulamasını kaldırabiliriz" ifadelerini kullandı.

Bakan Tunç, "Denetimli serbestlik ile ilgili çok sayıda eleştiri aldık. Buna yönelik alternatif düzenlemelerimiz olacak. Burada denetimli serbestlikten dolayı cezasızlık algısına yol açılmaması lazım. Çözüm önerilerimiz var." dedi.

CEZASIZLIK ALGISI SON BULACAK!

Bakan Tunç, cezasızlık algısına yönelik ise "Cezasızlık algısının ortadan kaldırılmasıyla ilgili konular bizim ilk hedeflerimiz olacak" ifadelerine yer verdi.