Depremde yıkılan 89 kişinin öldüğü Galeria Sitesi sakinlerine 6 ay sonra elektrik faturası
Kahramanmaraş merkezli depremlerde, 1 blokunun yıkılması sonucu 89 kişinin yaşamını yitirdiği, 3 bloku da ağır hasar gördüğü için kontrollü olarak yıkılan Galeria Sitesi’ndeki daire sahipleri, 3 gün önce SMS yoluyla elektrik faturası gönderildi. Tepkiye neden olan faturalarla ilgili enerji şirketi yetkilileri, elektrik bedellerinin Bakanlıkça ödeneceğini belirtti.
Sitenin alışveriş merkezindeki sinema salonunu kaybeden Abdulkadir Aydın, kendilerine sadece fatura geldiğini Bakanlığın ödeyeceğine dair bir mesajın gelmediğini belirterek, “Yıkık olan bir yere 6 ay sonra elektrik faturası gönderildi. Galeria Sitesi sakinlerine gönderilen mesaja bakın. Bu tür hataların yapılmaması gerekiyor” diye konuştu.
Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerden etkilenen illerden Diyarbakır'da 1’i boş, 7 bina yıkıldı, 414 kişi hayatını kaybetti, 912 kişi de yaralandı.
Yenişehir ilçesindeki kentin ilk alışveriş merkezi olarak 1999 yılında hizmete giren, 4 katı alışveriş merkezi olup, 8 katı da 128 daireden oluşan 4 bloklu Galeria Sitesi'nin de 1 bloku, depremlerin ilkinde yıkıldı. 89 kişi yaşamını yitirdi, 22 kişi de yaralandı. Geride kalan 3 bloku ağır hasar alan siteye girişlere izin verilmeyerek, kontrollü olarak yıkıldı. Sitede oturanlara depremden 6 ay sonra enerji şirketi tarafından SMS yoluyla fatura gönderildi.