İRAN'DAN 7 EKİM SALDIRILARINA DAİR YALANLAMA

İran'ın Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilciliği, Washington Post gazetesinin "gizli belgelere" dayandırdığı haberinde yer alan, İran'ın 7 Ekim 2023 saldırısının yapılacağından haberdar olduğu ve Hamas'ın İran'ı katılmaya ikna etmeye çalıştığı iddiasını yalanladı.

Son dakika | 'Derhal müdahale' çağrısına karşı İsrail'den THAAD adımı! Lübnan ve İran tetikte - 1. Resim

İSRAİL'İN HAVA SALDIRISINDA İLK YARDIM EKİBİ YARALANDI 

İsrail ordusunun Lübnan​'ın güneyindeki Sarbin beldesine düzenlediği hava saldırısında Lübnan Kızılhaçı ilk yardım ekibinden 4 kişinin yaralandığı bildirildi. Lübnan Kızılhaçından konuya ilişkin bir açıklama yapıldı.

Açıklamaya göre, İsrail ordusu sabah saatlerinde ülkenin güneyindeki Sarbin beldesinde bir eve hava saldırısı düzenledi. Bombardımanın ardından söz konusu evin bulunduğu bölgeye ulaşmaya çalışan iki Kızılhaç aracı, İsrail savaş uçaklarınca hedef alındı. Araçlarda bulunan ilk yardım ekibinden 4 kişi çeşitli şekillerde yaralandı. Yaralılar bölgedeki Tebnin Hastanesi'ne kaldırıldı.

Kızılhaç ekibinin bölgeye gittiği sırada evin ikinci kez bombalandığı aktarıldı.

ABD SAVUNMA BAKANI AUSTIN İSRAİLLİ MEVKİDAŞIYLA GÖRÜŞTÜ

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin​'in İsrailli mevkidaşı Yoav Gallant​ ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiği bildirildi. ABD Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada Austin'in görüşmede “İsrail güçlerinin Lübnan'daki BM barış gücü mevzilerine ateş açması ve iki Lübnan askerinin ölümüne dair haberlerden duyduğu derin endişeyi dile getirdiği” kaydedildi.

Son dakika | 'Derhal müdahale' çağrısına karşı İsrail'den THAAD adımı! Lübnan ve İran tetikte - 1. Resim

Lübnan’daki Birleşmiş Milletler Geçici Görev Gücü (UNIFIL) ve Lübnan Silahlı Kuvvetleri’nin güvenliğinin sağlanmasının önemini vurgulayan Austin'in, “En kısa sürede Lübnan'daki askeri operasyonlardan diplomatik bir yola dönüş ihtiyacını yinelediği” aktarıldı. 

İntihar eden baba ile öldürdüğü 4 çocuğu ve eşi toprağa verildi İntihar eden baba ile öldürdüğü 4 çocuğu ve eşi toprağa verildi

İSRAİL LÜBNAN'DA HASTANELERİ HEDEF ALDI

İsrail ordusunun Lübnan'ın doğusundaki Baalbek bölgesinde yer alan Temnin Hastanesi'ni hedef alası sonucu hastanedeki hastalar yaralandı. Temnin et-Tahta beldesinde bulunan Temnin Hastanesi'nden yapılan açıklamada, İsrail ordusunun 3 gündür üst üste hastanenin çevresini bombaladığı belirtildi.

Son dakika | 'Derhal müdahale' çağrısına karşı İsrail'den THAAD adımı! Lübnan ve İran tetikte - 2. Resim

İRAN TEHDİDİNE KARŞI İSRAİL'DEN THAAD ÇÖZÜMÜ

İsrail ordusu, ABD'nin ülkede uzun menzilli balistik füzeleri engellemek için kullanılan THAAD (Bölge Yüksek İrtifa Hava Savunması) sistemini konuşlandırdığını duyurdu.

Son dakika | 'Derhal müdahale' çağrısına karşı İsrail'den THAAD adımı! Lübnan ve İran tetikte - 3. Resim

''İSRAİL'E DERHAL MÜDAHALE'' ÇAĞRISI

Ürdün Dışişleri Bakanı Ayman Safadi, İsrail'in bölgeyi topyekûn bir savaşa sürüklemesini önlemek için Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi tarafından durdurulması gerektiğini söyledi. Safadi, İsrail'i Gazze, işgal altındaki Batı Şeria ve Lübnan'da “uluslararası hukuka uymaya ve tüm yasadışı savaşlarını derhal sona erdirmeye zorlamak” için BM Şartı'nın VII. bölümüne başvurulması gerektiğini ifade etti.

Editör: SEVİL UHA