MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli​, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada PKK​ elebaşı Abdullah Öcalan'ın PKK'ya, Meclis'ten çağrı yaparak örgütün lağvedilmesine yönelik çağrı yaptı. Tartışmaları beraberinde getiren çağrı sonrası DEM Parti​'den kritik bir adım geldi.

DEM PARTİ OLAĞANÜSTÜ TOPLANDI!

DEM Parti MYK olağanüstü toplantı kararı aldı. Olağanüstü toplantıda Devlet Bahçeli​'nin terör örgütü PKK lideri Abdullah Öcalan'a yönelik çağrısının değerlendirileceği öngörülüyor.

Devlet Bahçeli 'Öcalan' çağrısındaki yüzük ve rozet şifresi çözüldü! Devlet Bahçeli 'Öcalan' çağrısındaki yüzük ve rozet şifresi çözüldü!

Devlet Bahçeli'nin Öcalan açıklaması sonrası DEM Parti'de olağanüstü toplantı! - 1. Resim


'ÖCALAN'A TECRİT KALDIRILMALI' DEDİ DEM'DEN AÇIKLAMA GELDİ'

MHP lideri Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada terör sorununun çözümü için her türlü fedakarlığı yapmaya hazır olduklarını belirtti. 

Teröristbaşı Öcalan'ı TBMM'de PKK​' terör örgütünü lağvettiğini ilan etmeye çağıran Bahçeli, "teröristbaşı işin içinde olmazsa bir şey çıkmaz diyenlere de sesleniyorum; Şayet teröristbaşının tecridi kaldırılırsa, gelsin TBMM DEM Parti grup toplantısında konuşsun. Terörün tamamen bittiğini ve örgütün lağvedildiğini haykırsın.

Devlet Bahçeli'nin Öcalan açıklaması sonrası DEM Parti'de olağanüstü toplantı! - 2. Resim


Bu dirayet ve kararlılığı gösterirse, “Umut Hakkı”nın kullanımıyla ilgili yasal düzenlemenin yapılması ve bundan yararlanmasının önü de ardına kadar açılsın." dedi.

Devlet Bahçeli'nin Öcalan açıklaması sonrası DEM Parti'de olağanüstü toplantı! - 3. Resim


DEM PARTİ NE DEMİŞTİ? 

Bahçeli'nin tartışmalara konu olan çıkışı sonrası DEM Parti'den açıklama geldi. DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları Grup Toplantısında yaptığı açıklamada, "Orta Doğu'da ve Türkiye'de barışın muhatabı İmralı'da tecrit altında bulunan Abdullah Öcalan'dır. Kürt sorununun çözümü için adres Meclis, parlamentoda muhatap DEM Parti'dir. Geçmiş deneyimlerimizden biliyoruz ki toplumsallaşamamış bir barış gerçek bir barış olamaz. Bir başlangıç olacaksa tecrit derhal kaldırılmalıdır. Kürt sorununun çözümünde pusula demokratik müzakere ve onurlu barıştır. Çözümü kimseden dilenmiyoruz. Onurlu bir barış için inisiyatif almaya hazırız." demişti. 

Editör: EMİNE UHA