Eşi Engin Polat ile beraber cezaevinde bulunan Dilan Polat, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Cezaevinden tahliye edilen Dilan Polat'tan ilk görüntüler de geldi. Gözyaşlarını tutamayan Polat'ın zayıflamış olması dikkat çekti.

DİLAN POLAT TAHLİYE OLDU 

Emrullah Erdinç'in haberine göre; Dilan Polat tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasına karar verildi. Basın ordusuyla tahliye lan Dilan Polat'ı karşılamaya kardeşleri Sıla Doğu ile Can Doğu'nun yanı sıra görümcesi ve kayınvalidesi de gitti. Bir hayli zayıfladığı gözlemlenen Dilan Polat, hiçbir soruya cevap vermeden aracına bindi. 

Son Dakika I Dilan Polat serbest bırakıldı! İşte cezaevi çıkışından ilk görüntüler - 1. Resim

Son Dakika I Dilan Polat serbest bırakıldı! İşte cezaevi çıkışından ilk görüntüler - 2. Resim


Dilan Polat'ın tutuksuz yargılanma kararını getiren savcılık mutalaası:

Savcı,
● MASAK raporunda Dilan Polat'a suç isnat edilmemesini,
● Adli Tıp'tan gelen, yüksek güvenlikli sağlık kuruluşunda koruma ve tedavi altına alınması yönündeki görüşü 
● Tutuklulukta geçirdiği süre ve mevcut delil durumunu birlikte değerlendirip tahliye olması yönünde görüş bildirmiş.

Icardi'den Galatasaray'a Derbi Öncesi İyi Haber: Tedavi Bitti, Sahaya Dönüyor! Icardi'den Galatasaray'a Derbi Öncesi İyi Haber: Tedavi Bitti, Sahaya Dönüyor!

Son Dakika I Dilan Polat serbest bırakılıyor - 1. Resim

DİLAN POLAT EYLÜLDE HAKİM KARŞISINA ÇIKACAK 

Dilan Polat'ın avukatı Sevinç Horoz'un tutukluluk incelemesine yaptığı itiraz 8. ağır ceza mahkemesi tarafından kabul edildi. Mahkeme, yurtdışına çıkış yasağı ve adli kontrol talebi Dilan Polat'ın tüm suçlardan tahliyesine karar verildi. Polat'ın tahliyesi için cezaevine yazı gönderildi. Dilan Polat ve Engin Polat'ın da aralarında bulunduğu 28 sanık 4-5 ve 6 Eylül tarihinde hakim karşısına çıkacak.

Son Dakika I Dilan Polat serbest bırakılıyor - 1. Resim

DİLAN POLAT OLAYI NEDİR?

İstanbul merkezli  6 ilde 1 Kasım 2023'te ve devamında düzenlenen operasyonlarda, Dilan Polat ve eşi Engin Polat'ın da aralarında bulunduğu 24 şüpheli gözaltına alınmıştı.

Polat çifti hakkındaki MASAK ön inceleme raporunda, tasfiye halindeki 3 firmadan aile bireylerine ait şirketlere sözde ticaret karşılığında sahte fatura kesilmesi yöntemiyle 200 milyon lira para girişi olduğu belirlenmişti.
Paranın yine aile bireylerine ait şirketler arasında transfer edildiği, son aşamada ise Engin Polat'ın sahibi olduğu Milda Gayrimenkul isimli firmada toplanarak gayrimenkul ve çok sayıda araç alındığının tespitinin ardından İstanbul merkezli Ankara, Yalova, Ordu, Kırklareli ve Manisa'da 43 adrese eş zamanlı operasyon düzenlemişti.

Soruşturma kapsamında çalışmalarını sürdüren ekipler, Dilan ve Engin Polat'a ait bir medikal şirketin Ankara'da başka bir firmaya isim hakkını verdiğini, bu firmanın hesabındaki 1 milyon 800 bin liranın da ortakların kişisel hesaplarına aktarılmaya çalışıldığını tespit etmişti.

Dilan Polat, Engin Polat ve Sıla Doğu'nun da aralarında bulunduğu şüphelilerden 16'sı tutuklanmıştı.
Soruşturma kapsamında Anadolu 2. Sulh Ceza Hakimliği, sosyal medya fenomenleri Eylül Öztürk Özkan, Feyzanur Başar, İleyda Topal, İlke Ela Göz, Kadir Yiğit, Mervenur Korkut, Muhammet Oğuz Başar, Murat Yiğit, Nurgül Yiğit, Tolunay Topal, Tuğba Demirhan, Yavuz Selim Korkut, Habip Özsefil, Huri Özsefil ve Özge Duman'a yurt dışına çıkış yasağı getirmişti.

Editör: UHA HABER MERKEZİ