AFAD, Malatya Kale merkezli 5.9 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu. Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu ve İç Anadolu'daki illerde de deprem hissedildi. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı, "Şu anda olumsuz bir ihbar yok" dedi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da, "AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına başladı." açıklamasını yaptı.

5.9 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 10.46'da, merkez üssü Malatya'nın Kale ilçesi olan 5,9 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi.

Depremin 10,07 kilometre derinlikte meydana geldiği belirlendi.

Malatya'da 5.9 Büyüklüğünde Deprem

Milli Savunma Bakanı net konuştu: Teröristlere pençe vuruldu kilit kapanıyor! Milli Savunma Bakanı net konuştu: Teröristlere pençe vuruldu kilit kapanıyor!

BAKAN YERLİKAYA'DAN AÇIKLAMA
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Malatya’nın Kale ilçesinde 5.9 büyüklüğünde meydana gelen depremde AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına başladı. Çevre illerden de hissedilen depremle ilgili gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun." ifadesini kullandı.

MALATYA BELEDİYE BAŞKANI: CAN VE MAL KAYBIYLA İLGİLİ BİR İHBAR GELMEDİ

Malatya Belediye Başkanı Sami Er deprem sonrası son duurm hakkında bilgi verirken, 'Arkadaşlar sahadalar. Bir panik var, gelen herhangi bir olumsuz haber yok. Şu anda araştırıyoruz. Bir ihbar yok. Can ve mal kaybıyla ilgili bir ihbar gelmedi. Arkadaşlarımız da sahadalar. Ben kriz merkezine geliyordum zaten, yoldayken hissettim.' dedi.

ELAZIĞ VALİSİ NUMAN HATİPOĞLU: CAN KAYBI YOK BU EN BÜYÜK TESELLİMİZ

Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu, 'Şu ana kadar herhangi bir ihbar yok. Bir binadan korkup atlayanlar var. Onlarla ilgili müdahaleler sürüyor. Can kaybı söz konusu değil. Büyük bir panik havası olmasa da vatandaşlarımız binaları terk etti. Can kaybı yok bu en büyük tesellimiz. Ekiplerimiz sahada. Yıkımla ilgili herhangi bir durum yok.' açıklamasında bulundu.

Editör: UHA HABER MERKEZİ