GÜNDEM

Diyarbakır ve Mardin arasında büyük yangın! 4 kişi öldü

Diyarbakır’ın Çınar ile Mardin'in Mazıdağı ilçeleri arasında ekili alanlarda çıkan büyük yangında 4 kişinin yaşamını yitirdiği belirtildi.

Loading...

Abone Ol

Diyarbakır'ın Çınar ile Mardin'in Mazıdağı ilçeleri arasında çıkan ve 4 köyü tehdit eden büyük yangın çıktı. Rüzgarın da etkisiyle büyük bir alana yayılan yangının ardından Diyarbakır, Çınar, Mazıdağ ve Mardin'den çok sayıda itfaiye ve ambulans bölgeye sevk edildi. Kırsal bölgelerdeki yerleşim yerlerinin de etkilendiği yangında 4 kişi hayatını kaybetti.

VALİ SU: "YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI"

Diyarbakır'ın Çınar ilçesi Köksalan kırsal mahallesinde çıkan yangın ile ilgili çalışmaları koordine eden Vali Ali İhsan Su, açıklamalarda bulundu.

Vali Ali İhsan Su: "Çınar ilçesi Köksalan kırsal mahallesinde anız ve örtü yangını olarak başlayan yangın, ekiplerimizin müdahalesiyle kontrol altına alınmıştır. Soğutma çalışmaları devam etmektedir. Yangında maalesef 3 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 9 yaralı vatandaşımızın tedavisi ise hastanelerde devam etmektedir. Vefat eden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum."

SİİRT'TE DE ANIZ YANGINI

Öte yandan, Siirt Tuzkuyusu köyü mevkiinde meydana gelen anız yangını, şiddetli rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüdü. Ekipler yangına müdahale ediyor.

MARDİN VALİLİĞİ: 1 KİŞİ ÖLDÜ, 10 KİŞİ YARALANDI

Mardin Valiliği'nden yapılan açıklamada ise Mazıdağı ilçesine sıçrayan yangında 1 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi. Açıklamada, "20.06.2024 tarihinde Diyarbakır'ın Çınar ilçesi Köksalan Mahallesi kırsal alanlarında başlayan yangın, Mardin'in Mazıdağı ilçesi Yücebağ, Şenyuva ve Yetkinler Mahallesi istikametine doğru ilerlemiş, yangın bölgesine ilk andan itibaren İtfaiye ve Orman İşletme Müdürlüğümüze bağlı araçlar ve ekipler sevk edilmiştir. Yangının çıkmasına müteakip Köksalan ve Yücebağ Mahalleleri arasında yangına müdahale etmeye çalışan 1 vatandaşımız vefat etmiştir, 10 vatandaşımız yaralanmış, yaralı vatandaşlarımız Mazıdağı Devlet Hastanesinde yapılan ilk müdahalelerin ardından Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altına alınmışlardır. Söz konusu yangını söndürme ve soğutma çalışmaları devam etmektedir" denildi.