İstanbul serbest piyasada dolar 32,5020 liradan, euro 34,8820 liradan güne başladı.

Serbest piyasada 32,5000 liradan alınan dolar, 32,5020 liradan satılıyor. 34,8800 liradan alınan euronun satış fiyatı ise 34,8820 lira olarak belirlendi.

Dün doların satış fiyatı 32,2980 lira, euronun satış fiyatı ise 34,7930 lira olmuştu.

KÜRESEL PİYASALAR KARIŞIK SEYREDİYOR

En güvenilir ve ucuz otomobil listesi belirlendi! İşte dünya genelinde 2025'te uygun fiyatlı araçlar En güvenilir ve ucuz otomobil listesi belirlendi! İşte dünya genelinde 2025'te uygun fiyatlı araçlar

Küresel piyasalarda, ABD'de hem tüketici hem de üretici enflasyonunun beklentilerden altında kalmasına rağmen karışık bir seyir izlenirken, bugün yoğun veri gündemi yatırımcıların odağına yerleşti.

Çarşamba günü ABD'de Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), mayısta aylık bazda değişim göstermezken yıllık bazda yüzde 3,3 artışla beklentilerin altında kalmıştı. Dün de ülkede Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE), mayısta aylık bazda yüzde 0,2 azalırken, yıllık bazda yüzde 2,2 ile piyasa tahminlerin altında artış kaydetti.

Enflasyonun yavaşlamasına karşın ABD Merkez Bankasının (Fed) şahin duruşunu koruması risk algısının güçlü kalmasına neden oluyor.

Bununla birlikte, dün açıklanan ÜFE verilerinin beklenenden daha hızlı yavaşlamasıyla para piyasalarındaki fiyatlamalarda bankanın eylülde faiz indirimine başlama ihtimali yüzde 74'e, kasımda ise yüzde 86'ya çıktı.

Fed yetkililerinin projeksiyonları bu yıl için her ne kadar 1 faiz indirimi beklentisi olduğunu gösterse de, piyasalar olası bir faiz indiriminin ardından bankanın aralıkta ikinci faiz indirimine gitme ihtimalini yüzde 90 ile fiyatlıyor.

Analistler, ABD'de açıklanan verilerin enflasyonla mücadele kapsamında sıkı duruşun meyvelerinin alındığını gösterdiğini ifade ederek, gelecek dönemde açıklanacak makroekonomik verilerin, ekonomi de yavaşlama sinyalleri vermeye devam edip etmeyeceğinin yakından takip edileceğini söyledi.

Editör: UHA HABER MERKEZİ