50 yılın en yüksek kakao fiyatı! Kakao kıtlığı krizi dengelendi 50 yılın en yüksek kakao fiyatı! Kakao kıtlığı krizi dengelendi

Rusya Ukrayna'yı işgal ediyor. Ukrayna karşı saldırı gerçekleştiriyor. Çok sayıda sivil saldırılarda hayatını kaybetti. Çatışmaların yoğunlaştığı noktalardan biri ise Donetsk oldu. Ruysa Selydove kasabasını hedef aldı. Birçok bina ve araba zarar gördü. İki kişi hayatını kaybederken üç kişi yaralandı.

AB ÜYELİK MÜZAKERELERİ BAŞLAYACAK

Savaş sürecinde Ukrayna Batı'nın desteğini alıyor. Batı Ukrayna'nın kendisine daha da yakınlaşmasını istiyor. Rusya'nın etkisinin azalmasını istiyor. Avrupa Birliği bu amaçla bir adım attı. Ukrayna ve Moldova'nın üyelik müzakerelerinin resmi olarak başlamasına karar verdi. Müzakereler 25 Haziran'da başlayacak. Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskiy de kararla ilgili "Milyonlarca Ukraynalı, Avrupa hayallerini gerçekleştiriyor" dedi. Moldova'yı kutladı."AB'yi birlikte daha güçlü yapacağız." ifadelerini kullandı.

"AB VE NATO İLE GÖRÜŞMEYE AÇIĞIZ"

Rusya ise bir kez daha Batı ile diyaloğa geçmeye yeşil ışık yaktı. Devlet Başkanı Vladimir Putin "Rusya sürekli dünyada istikrarın sağlanmasını, adil, demokratik ve çok kutuplu bir dünya düzenini savunuyor." dedi. NATO ile görüşmeye hazır oldukları mesajını verdi.

"NÜKLEER ÜÇLÜ GELİŞTİRİLECEK"

Putin bir yandan da savunma politikası oluşturduklarını ve silahlı kuvvetleri geliştirdiklerini söyledi. Nükleer kapasite konusuna da değindi.

Editör: UHA HABER MERKEZİ