DÜNYA

Dünyayı Sarsan Yeni Android Virüsü: Hemen Silinmesi Gereken 2 Uygulama Açıklandı

Kaspersky, popüler mobil uygulamaların değiştirilmiş sürümleri aracılığıyla yayılan Necro Truva Atı'nın, özellikle Rusya, Brezilya, Vietnam, Ekvador ve Meksika'daki kullanıcıları hedef aldığını tespit etti. Bu zararlı yazılım, cihazlara ek bileşenler indirerek siber saldırganlara çeşitli kötü amaçlı işlemleri gerçekleştirme imkanı sağlıyor. Telefondan silinmesi gereken 2 uygulama da belli oldu.

Abone Ol

Siber güvenlik dünyasında yeni bir tehdit ortaya çıktı: Necro Truva Atı. Kaspersky'nin uzmanlarına göre, bu zararlı yazılım popüler mobil uygulamaları hedef alarak kullanıcıların güvenliğini tehlikeye atıyor. Spotify​, WhatsApp ve Minecraft gibi popüler uygulamaları değiştirdiği tespit edilen Necro, şimdi platformlarda da kendini göstermeye başladı.

BİRÇOK ÜLKEDE TESPİT EDİLDİ

Virüs, özellikle Google Play'deki uygulamalara gizlice sızıyor ve resmi olmayan kaynaklardan indirilen modifiye uygulamalar aracılığıyla yayılıyor. Rusya, Brezilya, Vietnam, Ekvador ve Meksika'daki kullanıcıları hedef alan Necro, virüs bulaşmış cihazlara daha fazla zararlı yazılım indirip çalıştırabilen tehlikeli bir "Android indirici" olarak tanımlanıyor.