Emeklilik​ güncelleme kat sayısında değişiklik yapılacaktı ancak ekonomi yönetimi bunun emeklilik sistemine zarar vereceğini tespit etti.
Bu nedenle milyonların beklediği değişiklik rafa kaldırıldı. Sistemsel bütünlüğün bozulmaması için güncelleme katsayısında değişiklik yapılmayacak. Peki katsayı neden değiştirilmek istendi? 

Kira fiyatlarında yıllık artış yüzde 117 oldu! Kira fiyatlarında yıllık artış yüzde 117 oldu!

EMEKLİLİK SİSTEMİNDE DEĞİŞİKLİK SONRA GÖRÜŞÜLECEK

2025 yılında emekli olacak biri 2024 yılında emekli olana göre yüzde 30 daha az maaş alacak. Emeklilerin mağdur edilmemesi için de hükümet​ maaşları belirleyen güncelleme kat sayısında değişiklik planladı.

Emeklilik sisteminde maaş düzenlemesi rafa kalktı: İşte nedeni! Emeklilik dilekçesi verecek herkesi ilgilendiriyor - 1. Resim

Emeklilik dilekçesi verilmesinde yığılma yaşanmayacak ve aylıklarda kayıp olmayacaktı. Hatta düzenlemenin enflasyon belli bir orana inene kadar yürürlükte kalması hedefleniyordu. Ancak günlük düzenlemelerin sisteme zarar vereceği tespit edildi ve çalışma rafa kaldırıldı.

ÇALIŞMA İÇİN ZAMAN YOK

Kulislerde değişiklik için zaman olmadığı da konuşuluyor. Çünkü Meclis 17 Ekim sonrasında bütçe görüşmelerine başlayacak. Yasal düzenlemelere bütçe nedeniyle ara verilecek.

Emeklilik sisteminde maaş düzenlemesi rafa kalktı: İşte nedeni! Emeklilik dilekçesi verecek herkesi ilgilendiriyor - 2. Resim

Editör: Rüşeydanur UHA