Emekli aylıklarına ek zam çalışması konusunda Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek başta olmak üzere AK Partili isimler bir araya gelecek.

En düşük emekli maaşının artırılması için kritik toplantı bugün 15.30'da Beştepe’de yapılacak. Toplantı öncesinde asgari ücrete zam yapılmayacağı ve seyyanen zam olmayacağı belli oldu. Bugün geride kalacak toplantının ardından en düşük emekli maaşının netleşmesi bekleniyor. 

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞINI ARTIRMAK İÇİN TOPLANACAKLAR

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, AK Parti Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş ve AK Parti Grup Başkanvekili Abdullah Güler bugün Beştepe’de toplanıyor. Gözler Beştepe'de olacak. 

En düşük emekli maaşının yükseltilmesi için kritik virajın bugün aşılması bekleniyor.

Emekliye ek zam için kritik gün! Ekonominin kurmayları bugün bir araya geliyor - 1. Resim

EMEKLİ NE KADAR ZAM ALDI?

Güncel gelişmelere bakacak olursak 10 bin liranın altındaki emekli maaşlarının yukarı çekilmesine ilişkin bir düzenleme yapılabileceğini ancak rakamın net olmadığı biliniyor.

Haziran ayı enflasyonunu açıklamasıyla 6 aylık enflasyon yüzde 24,73 olarak gerçekleşti. Böylece emekli yüzde 24,73’lük zam almaya hak kazandı.

Kök maaşı 8 bin ve altında olan emeklilere bu zam yansımadı.

Merkez Bankası faiz kararı açıklandı! Yol haritası biçimleniyor Merkez Bankası faiz kararı açıklandı! Yol haritası biçimleniyor

AK Parti kurmayları ise  en düşük emekli maaşının 12 bin - 12 bin 500 lira arasında olması yönünde çalışmalara başladı.

AK Parti, Güler’in başkanlığında basına kapalı toplanarak, Meclis çalışma takvimi üzerinde anlaştı. Meclis Temmuz ayı sonuna kadar çalışacak ve gündemindeki yasaları hayata geçirecek. Emekliler için yapılan düzenlemelerin ek madde olarak eklenmesi bekleniyor. 

Emekliye ek zam için kritik gün! Ekonominin kurmayları bugün bir araya geliyor - 2. Resim

SEYYANEN ZAM VE ASGARİ ÜCRET ARTIŞI YOK

AK Partili yetkililer, emekliler için seyyanen zam olmayacağını ve asgari ücrete zam yapılmayacağını kritik toplantı öncesi altını çizdi. Şu an sadece en düşük emekli maaşı 10 bin TL’nin yukarıya çekilmesi noktasında bir çalışma yapılıyor.

Toplantı sonrasında hazırlanan önerinin yarın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulması bekleniyor.

Editör: UHA HABER MERKEZİ