Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan​, Arap Birliği Genel Sekreteri Ahmed Ebu Gayt’ı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde ağırladı. Görüşmede, bölgesel ve küresel meseleler, İsrail’in Filistin​ ve Lübnan​ topraklarında düzenlediği saldırılar ele alındı.

Samsunspor Teknik Direktörü, Fenerbahçe maçının altını çizdi! Samsunspor Teknik Direktörü, Fenerbahçe maçının altını çizdi!

GÜNDEMDE ORTA DOĞU VARDI!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail’in Ortadoğu’da bir çatışma ateşi yaktığını ve bu ateşi tüm bölgeye yaymaya çalıştığını ifade etti. Erdoğan, İsrail’in Filistinlileri anavatanlarında topraksız bırakma amacına dikkat çekerek, Türkiye’nin İsrail’in işlediği suçların cezasız kalmaması için uluslararası arenada tüm girişimlerini sürdürdüğünü vurguladı. Ayrıca, İsrail’e karşı kapsamlı bir silah ambargosu uygulanmasının bölgeye yönelik baskıyı artırmak için elzem olduğunu belirtti.


Görüşmede ayrıca Türkiye’nin, Suriye, Libya, Somali ve Etiyopya’daki gerilimlerin sona ermesini ve bu bölgelerde barış, huzur ve istikrarın yeniden sağlanmasını arzuladığı da ifade edildi.

Editör: UMRAN UHA