GÜNDEM

Eylem Tok hakim karşısına çıktı, ilk karar verildi! Turuncu mahkum kıyafeti giydi

Eylem Tok ve oğlu ABD'de yargılanmaya başlandı. İlk gelen bilgilere göre hakim tutukluğun devamına karar vererek duruşma bir sonraki tarihe ertelendi.

Abone Ol

Kemerburgaz'da ehliyetsiz araç kullanırken Oğuz Murat Aci'ye çarparak ölümüne sebep olan oğlu T.C ile birlikte kaçtığı ABD'de yakalanan Eylem Tok hakim karşısına çıktı. Oğlu T.C'nin bugünkü duruşmaya getirilmediği belirtildi.

ABD'de yakalanan Eylem Tok ve oğlu T.C hakim karşısında yargılanmaya başladı. Kırmızı bültenle aranan ve bir Türk kuryenin yemek siparişi teslim ederken tespit etmesi sayesinde yakalanan anne oğul tutuklanmıştı. 

TURUNCU MAHKUM KIYAFETİYLE GELDİ

Boston'daki davada anne Eylem Tok'un turuncu mahkum kıyafetiyle getirildiği bildirildi. Tok'un saçlarını kestirdiği ve boyattığı belirtildi.

Mahkemede Türkiye tarafından iki şahıs için yönelttiği suçlamalar okundu. Tutuksuz yargılanma talebi reddedilerek davanın 27 Haziran Perşembe günü Türkiye saatiyle 16.00'da yapılmasına karar verildi.

TUTUKLAMA KARARININ DEVAMI BEKLENİYOR

Kırmızı bültenle aranan ve Boston'da yakalanıp gözaltına alınan Eylem Tok ve oğlu Timur Cihantimur için iade talebinde bulunan Türkiye, ABD'ye delil ve taleplerini gönderdi. Hakim karşısına çıkacak anne ve oğul için kararın ne olacağı merakla bekleniyor.

"AKILLARINDA KÜBA VARDI"

ABD’de yakalanan Eylem Tok ve oğlunun, yakalanmasalardı Küba’ya gidecekleri ortaya çıktı. Türk yetkililer ABD mahkemesine verdiği belgelerde, Tok’un ve oğlunun sahte pasaport almaya çalıştığını ve bu şekilde Küba’ya gideceklerini ifade etti. ABD yetkilileri de bu uyarıyı dikkate alarak bugün yapılacak duruşmaya kadar tutukluluklarının devamına karar vermişti.