Merkez Bankası'ndan dikkat çeken faiz indirimi geldi! FED ve ECB sonrası harekete geçti Merkez Bankası'ndan dikkat çeken faiz indirimi geldi! FED ve ECB sonrası harekete geçti

ABD Merkez Bankası​ (Fed), dört yıldır süren para politikası dönemini sona erdirerek, beklenen gevşeme sürecine yönelik ilk hamlesini gerçekleştirdi. Banka, uzun süredir merakla beklenen faiz kararını açıkladı ve politika faizinde 50 baz puanlık indirime gitti.

Fed​, dört yıllık bir aradan sonra ilk kez faiz oranını düşürerek, 50 baz puanlık bir kesintiyle politika faizini yüzde 4,75-5,00 aralığına getirdi. Yapılan açıklamada, faiz indirimi​ kararının 11'e karşı 1 oyla alındığı belirtildi. Michelle Bowman'ın 25 baz puanlık daha düşük bir faiz indirimi önerdiği ve bu nedenle karşı oy kullandığı bildirildi.

FED'İN KARARI SONRASI ALTIN PİYASASINDA SON DURUM

Fed'in kararı sonrası altın fiyatları da hareketlendi. Kararın ardından, altının ons fiyatı 2.595 doları aşarak yeni tarihi zirvesini gördü. Ons fiyatındaki günlük yükseliş yüzde 1'i geçti.

Karar öncesi altının ons fiyatı 2.580 dolar seviyesinde dolaşıyordu. Gram altın da, yüzde 1 değer kazanarak 2.845 TL'den işlem görmeye başladı.

Editör: YAĞMUR UHA