TERENİN FAYDALARI NELERDİR?
- Vücutta en fazla toksine maruz kalan organlarımızdan biri de karaciğerlerdir. Tere, karaciğerin dostudur denilebilir. Tere gün içerisinde vücudun aldığı kötü havadaki tozlar, kötü yeme alışkanlıkları ve sigara gibi iç organlarınıza zarar veren toksinleri tere ile atabilirsiniz. Böylelikle karaciğeriniz daha sağlıklı hale gelebilir.
- Üst solunum rahatsızlıklarınızda aşırı öksürmelere maruz kalabilirsiniz. Öksürüğü kesmenin en iyi yollarından biri de balgam atmaktır. Terenin balgam söktürücü özelliğiyle kış aylarında üst solunum yollarınızı koruyarak rahat bir dönem geçirebilirsiniz.
- Yavaş çalışan metabolizmanızın hızlı çalışmasını sağlar. Özellikle sabahları aç karnına birkaç tane tere tükettiğinizde metabolizmanız hızlanabilir.
DİYETİSYEN BÜŞRA ÇALIŞKAN’DAN TERENİN FAYDALARI
Amerika’da bulunan William Paterson Üniversitesi, 41 sebze ve meyveyi araştırdı. En sağlıklı sebzenin tere olduğunu açıkladı. Tere, özellikle kadınlar için çok faydalıdır. Yüksek demir ve protein içeriği ile kansızlığı bitirip, hatta anne sütünü dahi arttırıyor. Ayrıca tere, çok iyi bir idrar sökücüdür ve bağırsakları temizler. Aynı zamanda vücuttaki tüm toksinleri dışarı atıyor.
TERE GÜNDE NE KADAR TÜKETİLMELİDİR?
Tere, insan sağlığı için çok önemli bir sebze olarak görülse de fazla tüketiminde vücutta farklı reaksiyonlara sebebiyet verebilir. Her sebze ve meyvede olduğu gibi tere tüketirken de çok dikkatli olmakta fayda var. Peki, tere günde ne kadar tüketilir? sorusunun cevabını Diyetisyen Büşra Çalışkan sizler için cevapladı. Diyetisyen Büşra Çalışkan, günlük tere tüketimi için günde mutlaka 5 tane tere tüketmenizi önerdi.
TERE OTU NASIL TÜKETİLİR?
- Tere otunu havuç, roka, marul yapacağınız karışık salataların içerisine ekleyerek yiyebilirsiniz.
- Makarnaların üzerine yapacağınız soslarda tercih edebilirsiniz.
- Çorba ve meyve suyu gibi sıvı içeceklerin içerisine de ekleyerek kullanabilirsiniz.