GÜNDEM

Galatasaray'ın efsane basketbolcusu vefat etti

Galatasaray ve milli takımın eski basketbolcularından, ünlü cerrah Prof. Dr. Nur Danişmend vefat etti. TBF ve Galatasaray, başsağlığı mesajları yayımladı.

Abone Ol

Galatasaray Basketbol Takımı’nın unutulmaz oyuncuları arasında yer alan Prof. Dr. Nur Danişmend vefat etti. Sarı-kırmızılı kulüp, Danişmend’in ölüm haberini resmi bir açıklama ile duyurarak üzüntülerini paylaştı. Açıklamada, “Kulübümüzün 6838 Sicil Numaralı Divan Kurulu Üyesi ve efsane basketbolcularımızdan Prof. Dr. Nur Danişmend’in vefatını derin bir üzüntü ile öğrenmiş bulunuyoruz. Merhuma Allah’tan rahmet, ailesine ve tüm camiamıza başsağlığı dileriz” denildi.

TBF DE MESAJ YAYIMLADI

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) da Danişmend’in vefatı üzerine bir taziye mesajı yayımladı. Mesajda, “Milli takımımızın eski basketbolcularından Prof. Dr. Nur Danişmend’in vefatını üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Merhuma Allah’tan rahmet, ailesine ve basketbol camiamıza başsağlığı diliyoruz” ifadelerine yer verildi.

PROF. DR. NUR DANİŞMEND KİMDİR

1943 yılında İstanbul’da doğan Prof. Dr. Nur Danişmend, 1962 yılında Galatasaray Lisesi’nden mezun oldu. 1969 yılında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ni bitiren Danişmend, genel cerrahi alanındaki uzmanlık eğitimini tamamlayarak Hacettepe Üniversitesi’nde akademik kariyerine başladı. Türkiye’de çocuk cerrahisi ve üroloji alanlarında önemli çalışmalara imza atan Danişmend, İstanbul’da ilk Çocuk Cerrahisi Merkezi'ni kurdu ve Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde Çocuk Ürolojisi Bilim Dalı’nı kurarak önemli görevler üstlendi. Bir dönem hem Galatasaray hem de milli takımın vazgeçilmez basketbolcularından olan Danişmend, sporculuğunun yanı sıra akademik başarılarıyla da tanınan bir efsane basketbolcu.