GÜNDEM

Gayrettepe Yangını: 13 Belediye Personeline Hapis İstemi

29 işçinin hayatını kaybettiği trajik yangınla ilgili hazırlanan iddianamede, belediye görevlileri ve itfaiye çalışanlarının da aralarında bulunduğu 13 kişi için 17 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

Abone Ol

İstanbul Gayrettepe’deki bir gece kulübünün tadilatı sırasında çıkan ve 29 işçinin hayatını kaybetmesine neden olan yangına ilişkin hazırlanan iddianamede, dönemin Beşiktaş Belediyesi başkan yardımcıları, ruhsat onayında imzası bulunan kamu görevlileri ile itfaiye çalışanlarının da yer aldığı 13 kişi için hapis cezası talep edildi. 55 sayfalık iddianamede, bu kişiler hakkında "görevi ihmal" ve "kamu hizmetini aksatma" suçlamaları yöneltiliyor.

Şikayetler Dikkate Alınmadı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, mekâna verilen ruhsat sonrasında belediye tarafından herhangi bir denetim yapılmadığı belirtiliyor. Ayrıca, yangın çıkışına ilişkin 2013 yılında bir yurttaş tarafından yapılan şikâyetin dikkate alınmadığına vurgu yapıldı. Sanıklar ise suçlamaları reddederken, iddianamenin işyeri sahiplerinin de sanık olarak yer aldığı ana dava ile birleştirildiği açıklandı.

Bu davanın, ihmaller zinciri sonucu yaşanan trajediye ilişkin adalet arayışını hızlandırması bekleniyor.