Açıklamada, saldırıda yaşamını yitirenlerin aynı aileden olduğu vurgulanarak, bu olayın savaşın yarattığı acı ve yıkımın boyutlarını bir kez daha gözler önüne serdiği ifade edildi. Görgü tanıklarının aktardığı bilgilere göre, hedef alınan ev tamamen yıkıldı ve çevresindeki birçok evde büyük hasar meydana geldi. Ayrıca, hava saldırısının ardından birçok kişi yaralanarak hastanelere kaldırıldı.

Gazze’deki Saldırıların Bilançosu

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda, çocukların da aralarında bulunduğu 41 bin 534 Filistinli hayatını kaybetti. Bu ölümler arasında en az 16 bin 795 çocuk ve 11 bin 378 kadın bulunuyor. Saldırılar sırasında yaralananların sayısı ise 96 bin 92 olarak kaydedildi. Enkaz altında hâlâ binlerce kişinin olduğu bildirilirken, sivil altyapı da hedef alınarak büyük hasara uğratılıyor. Hastaneler ve eğitim kurumları, halkın sığındığı yerler olmasına rağmen saldırılardan etkileniyor.

ABD'de korkunç olay! Doktorlar kalbini çıkarmaya hazırlanırken uyandı ABD'de korkunç olay! Doktorlar kalbini çıkarmaya hazırlanırken uyandı

Bu olay, bölgedeki insani krizin derinleştiğini ve sivil halkın yaşadığı trajediyi bir kez daha gözler önüne seriyor.

Editör: YAĞMUR UHA