Ökten, Aydın'da AK Parti'nin geçmişte yaşadığı zorlukları hatırlatarak, il başkanlığı döneminde milletvekili sayısının düştüğünü ve yerel seçimlerde ciddi oy kaybı yaşandığını ifade etti. Aydın Büyükşehir Belediyesi ile birlikte 17 ilçeden 13'ünü kaybetmenin üzüntüsünü yaşadığını belirtti. Ancak, bu durumun kendisini aday olmaktan alıkoymadığını, AK Parti Genel Merkezi'nden gelen herhangi bir engel olmadıkça tekrar aday olacağını söyledi.

Delege Seçimleri ve Kongre Tarihleri

Başkan Ökten, AK Parti'nin 8. olağan kongresi çerçevesinde ilçe başkanlarıyla birlikte basın toplantısı gerçekleştirdi. Geçtiğimiz hafta 16 ilçede delege seçimlerinin tamamlandığını ve Sultanhisar'da Cumartesi günü seçim yapılacağını duyurdu. 12 Ekim'de Buharkent'te ilçe kongrelerine başlayacaklarını açıklayan Ökten, 28 Ekim'de Koçarlı'da ilçe kongrelerini tamamlayacaklarını belirtti.

Bakan Tunç "Taviz vermeyeceğiz" diyerek duyurdu! Suç teşkil eden içeriklerle ilgili harekete geçildi Bakan Tunç "Taviz vermeyeceğiz" diyerek duyurdu! Suç teşkil eden içeriklerle ilgili harekete geçildi

Birlik ve Beraberlik Vurgusu

Kongrelerin, ilk günkü aşkla yenilenen kadrolarla gerçekleştirileceğini ifade eden Ökten, delege seçimlerinin sakin bir ortamda yapıldığını ve herhangi bir olumsuzluğun yaşanmadığını vurguladı. Geçmişteki kongrelerde yaşanan kavgalardan uzak duracaklarını, bu süreçte birlik ve beraberliğin ön planda olacağını söyledi. “Bu kongreler bizim düğünümüz ve bayramımızdır” dedi.

Siyasi Katılıma Davet

Kasım ayında ilçe kadın kolları ve gençlik kolları kongrelerinin de gerçekleştirileceğini açıklayan Başkan Ökten, siyasete ilgi duyan herkesi AK Parti’ye katılmaya davet etti. “Ben siyasette yer almak istiyorum, ilçeme şehrime hizmet etmek istiyorum” diyen tüm arkadaşların, yeni oluşacak yönetimlerde yer almak üzere ilçe başkanlıklarına başvurabileceklerini belirtti.

Gazetecilerin, yeniden aday olup olmayacağına ilişkin sorusuna ise Ökten, “Yarın ile ilgili bir beklentimiz ve endişemiz yok. Ben il başkanıyım. Genel Merkezin böyle bir tasarrufu olmadığı müddetçe görevime devam ediyorum” şeklinde yanıt verdi.

Editör: YAĞMUR UHA