Geçirdiği kalp krizi nedeniyle 51 yaşında hayatını kaybeden Vural Çelik'Avrupa Yakası' canlandırdığı 'Kubilay' ile şöhretini artırmış, karakter fenomen olmuştu.

Dizinin senaristi Gülse Birsel ile Vural Çelik'in küs olduğu biliniyordu. Bunun nedeninin ise Birsel'in 'Avrupa Yakası'nda Vural Çelik'in hakkını aramadığı olduğu konuşuluyordu.

Gülse Birsel, hem küslükle hem de cenazeye katılmamasıyla ilgili açıklamada bulundu. Birsel mesajındaki ifadeler nedeniyle "kibir" eleştirileri gelince paylaşımını sildi.

İşte o açıklama:

Vural’a vedam; birkaç yıldır cenazelere gidemiyorum. (Çözmem gereken bir anksiyete.) Cenazeler, dini tören bölümünü ayrı tutarsak vefat edeni yad etmek, veda etmek için vardır. Ben bunu yazarak yapacağım.

Fenerbahçeliler Mourinho'ya çok sert yüklendi! İstifa sesleri yükseldi Fenerbahçeliler Mourinho'ya çok sert yüklendi! İstifa sesleri yükseldi

Bir iş arkadaşımı çok erken kaybettim. Şaşkın ve üzgünüm. Vural Çelik, 'Avrupa Yakası’nın ikinci sezonuna tek bölümlük Kubilay rolü için gelmişti. Çok tatlı bir performans gösterdi. O hafta yapımcıya “Mümkünse her bölüm yazmak istiyorum” dedim ve Vural, ekibe katılmış oldu.

Nevi şahsına münhasır biriydi. Setin çocuğu gibiydi. Herkese kendi kendine küser, nedenini bilmediğimiz konulara alınır, sonra barışmak için hediyeler isterdi. Bu hediye konusu setin şakası haline geldikçe “Bu hafta bana ne alıyorsun Gülse?” cümlesiyle girmeye başlamıştı stüdyoya. Beraber çok güldüğümüz, keyfi yerinde olsun diye hep kollamaya çalıştığımız bir çocuksu ruhtu. Özellikle bana ve Engin Günaydın’a çok nazı geçerdi. Sette biraz da bizi güldürmek için oynadığı bir “Mağdur persona”sı vardı. Şenay Gürler’le bir kahve içmeye mi çıkıyoruz, “Vaay tabii sosyete bizi davet etmez”! “Ya iki kız dedikodu yapacağız, sen niye geliyorsun?” “Yok ben garibanım zaten, bir kahve ısmarlamazsınız bu fakire, ben hangi parayla kahve içeceğim” filan derken bu sefer abarttığını fark edip onu gülme tutardı.

Editör: UHA HABER MERKEZİ