Gürcistan’da ve yurtdışında elde ettiği başarılar ve ödülleriyle adından söz ettiren Gürcistan Ulusal Balesi, Nino Sukhishvili ve Jr. Iliko Sukhishvili yönetiminde 8 Aralık’ta İstanbul Kongre Merkezi, 9 Aralık’ta Bursa Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi, 10 Aralık’ta ise Ankara TED Koleji Ata Sahne’de gösteri yapacak.

1966 yılında ilk Türkiye turnesini gerçekleştiren Sukhishvili, bugüne kadar dört kez Türk seyircisiyle buluştu. Geçtiğimiz yıl büyük ilgi gören ve biletleri tamamen tükenen gösteri, bu yıl yoğun talep üzerine Türkiye’ye beşinci kez geliyor. İstanbul, Bursa ve Ankara’da sahne alacak olan topluluk, izleyicilere dans şöleni sunacak.

Gürcistan Ulusal Balesi "Sukhishvili" Hakkında

Gürcistan Ulusal Balesi "Sukhishvili," 1945 yılında Iliko Sukhishvili ve Nino Ramishvili tarafından kurulmuş olup, Gürcistan’ın ilk profesyonel devlet dans topluluğudur. Üç nesildir Sukhishvili ailesi tarafından yönetilen bu köklü topluluk, dünyanın beş kıtasında 90’dan fazla ülkede sahne almış ve 50 milyonun üzerinde izleyiciye ulaşmıştır. Topluluk, Gürcü halkının kahramanlık, mücadele ve tarihini dansın büyüsüyle sahneye taşımaktadır.

Toplamda 100 dansçı ve kendilerine ait bir orkestra ile sahne alan Gürcistan Ulusal Balesi, folklorik temaları modern dans unsurlarıyla harmanlayarak benzersiz bir performans sergilemektedir. Muhteşem kostümler ve kusursuz koreografi eşliğinde sahnelenen gösteride erkekler, savaşçı ruhları ve soylu duruşlarıyla, kadınlar ise zarif danslarıyla izleyicilerine unutulmaz anlar yaşatmaktadır.

Gösteri Takvimi:
• 8 Aralık: İstanbul, İstanbul Kongre Merkezi (ICC)
• 9 Aralık: Bursa, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi
• 10 Aralık: Ankara, TED Ata Sahne

Mersin KYK Kız Yurdu'nda asılsız iddialar! Gözaltı, tutuklama ve yakalama kararları çıktı Mersin KYK Kız Yurdu'nda asılsız iddialar! Gözaltı, tutuklama ve yakalama kararları çıktı

# gürcistan ulusal balesi# gürcistan ulusal balesi sukhishvili

Editör: UHA HABER MERKEZİ