Erkeklerde ilk kez temsil edildiğimiz Dünya Kulüpler Şampiyonası, Hindistan'ın Bengalur şehrinde devam ediyor.

Temsilcimiz Halkbank yarı final maçında turnuvanın son şampiyonu Perugia ile karşılaştı.

TRT SPOR Yıldız'dan canlı yayınlanan mücadeleye İtalya temsilcisi daha iyi başladı. Özellikle Jesus Herrera ve Kamil Semeniuk ile etkili olan Perugia, ilk seti 25 -14 kazandı.

İkinci set karşılıklı sayılarla başladı. Ancak temsilcimiz setin ilerleyen dakikalarında Perugia ataklarını durduramadı. Blok üstünlüğünü de eline alan İtalyan ekibi, ikinci seti de 25-16 önde tamamladı.

Üçüncü set ise müthiş bir çekişmeye sahne oldu. Etkili bir oyun sergileyen Halkbank, özellikle Fransız yıldızı Earvin Ngapeth ile salondaki izleyici desteğini de arkasına aldı. Ancak temsilcimiz, set sayısı için yakaladığı fırsatları değerlendiremedi ve Perugia seti 31-29, maçı da 3-0 kazandı.

Bu sonuçla finale yükselemeyen Halkbank, ilk kez temsil edildiğimiz Dünya Kulüpler Şampiyonası'nda üçüncülük maçına çıkacak.

Müsabakanın ardından açıklamalarda bulunan Halkbank Antrenörü Slobodan Kovac, "Bugün Perugia oldukça güçlüydü. Aslında üçüncü sette kendi potansiyelimizi göstermeye başladık. Hayal kırıklığına uğradım. Üçüncü seti alsaydık oyunun gidişatı değişebilirdi. Artık yarına odaklanmalıyız, ve elimizden geleni yapmaya devam etmeliyiz." dedi.

Halkbank'in Dünya Kulüpler Şampiyonası 3.luk maçında rakibi Japonya temsilcisi Suntory Sunbirds oldu.

Sonbaharla birlikte bütçe alarmları da geldi İşte doğru ev ekonomisi uygulaması Sonbaharla birlikte bütçe alarmları da geldi İşte doğru ev ekonomisi uygulaması

Saat 14.30'da başlayacak üçüncülük maçı TRT SPOR Yıldız'dan canlı yayınlanacak.

Editör: UHA HABER MERKEZİ