İran, Netanyahu'yu öldürmesi için 73'lük iş adamını görevlendirmiş! Ortaklarından 2'si Türk İran, Netanyahu'yu öldürmesi için 73'lük iş adamını görevlendirmiş! Ortaklarından 2'si Türk

"EY CENNET HALKI, ONU ARANIZA ALIN"

Hamas liderinin gelini Inas Haniye, suikastın ardından ilk kez konuştu. Haniye, "Yeryüzü Haniye'yi kaybetti. Ey cennet halkı onu aranıza alın. Ey ümmetin evladı özgür şehitler, onu aranıza alın." ifadeleri kullandı. Inas Haniye, gözyaşlarını tutamadığı konuşmasında, "Güle güle ey ulusun büyük lideri. Allah'ın hükmüne ve kaderine razı olan kalplerle, büyük ve saygıdeğer şehit lider amcam İsmail Haniye'nin yasını tutuyorum. Şüphesiz biz Allah'a aidiz ve yine O'na döneceğiz. Güle güle ey ulusun büyük lideri." dedi.

HANİYE SUİKASTI

Hamas lideri İsmail Haniye, İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan'ın yemin törenine katılmak için Tahran'da bulunuyordu. İran Devrim Muhafızları Ordusu, 31 Temmuz'da sabaha karşı yaptığı açıklamada, Haniye'nin Tahran'da kaldığı konutuna saldırı düzenlendiğini duyurdu. İran ve Hamas Hareketi alçak suikasttan İsrail'i sorumlu tuttu.

Editör: UHA HABER MERKEZİ