Şarkıcı Hande Yener, Harbiye Açıkhava Tiyatrosu'nda konser verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmeyle ilgili kendisine gelen "Yalaka" şeklindeki eleştirilere yanıt veren Hande Yener, ne konuştuklarına dair ilk kez açıklama yaptı. Yener, kadın ve çocuk istismarı, kadına yönelik şiddet, sokak hayvanlarına eziyet gibi konularda görüşme yaptıklarını belirtti. Demet Akalın'ın da görüşmeye geldiğini söyleyen Yener, "Kiminle konuşacağım?" diyerek sitem etti. Yener şunları anlattı:

"BİZE 'ÇOK AĞIR CEZALAR GELECEK' SÖZÜ VERİLDİ"

"Yıllar önce sayın Cumhurbaşkanımızı ziyarete gittim. Gittim diye bana 'Yalaka' da dendi. Densin, hiç önemli değil: 'Lütfen' dedim, 'Köpeklere çok büyük şiddet oluyor'... Sevgili Demet Akalın'la gitmiştik. Kadına şiddet, 'Her gün bir kadın ölüyor, çok rahatsız oluyoruz, içimiz yanıyor' dedik. 'Çok ağır cezalar gelecek söz veriyoruz' dediler. Biz o yüzden gitmiştik. Bunu da bugün burada açıklayayım da... Kiminle konuşacağım? Devlet büyüğümle konuşacağım. Kiminle konuşacağım? Anlamıyorum. Bazen gerçekten çözüm yerine yok etmeyi seçen insanlar durumuna düşürüyoruz kendimizi. Çözümcü olmalıyız, hepimiz çözümü kovalamalıyız arkadaşlar dostlar."

Eylem Tok için ABD'de ara karar! Duruşma ertelendi Eylem Tok için ABD'de ara karar! Duruşma ertelendi

"DEMOKRASİ DE CAN ALMAK YOK: GERÇEK ADALET VAR"

Sosyal medyada tartışılan "hadım", "idam" gibi cezalarla ilgili eleştiri yapan Yener, bu cezalardan masum insanların da zarar görebileceğini belirterek şu ifadeleri kullandı:"Caydıracak cezalar verin saygı duyalım, şapka çıkaralım. Caydıracak cezalar istiyoruz. Yok hadımmış, idammış, saçma sapan... Başka suçsuz olan insanları da yanlışlıkla yakabileceğimiz cezalara gerek olduğunu düşünmüyorum. Demokrasi deniyorsa, demokrasinin kurallarında can almak yok. Faşistlik de yok. Ama ne var? Adalet var. Gerçek adalet. Ömür boyu hapis cezası."

Editör: UHA HABER MERKEZİ