DÜNYA

Hindistan'da uçaklara sahte bomba ihbarları yapıldı!

Hindistan'da son 48 saatte en az 10 uçağa bomba ihbarında bulunuldu. İhbarların bazıları sosyal medya üzerinden bazıları ise mail yoluyla yapıldı. Bazı uçaklar acil iniş yaparken bazılarının seferi ise iptal edildi.

Abone Ol

Hindistan’da faaliyet gösteren havayolu şirketleri, son 48 saattir sosyal medya ya da mail yolu ile yapılan bomba ihbarlarıyla mücadele ediyor. Pazartesi gününden bu yana uluslararası uçuşların yanı sıra düşük maliyetli havayolu şirketlerinin iç hat uçuşlarına yönelik bomba ihbarları nedeniyle çok sayıda uçuş iptal edilirken, bazı uçuşlarda da rota değişikliğine gidildi.


BOMBA İHBARI​ ACİL İNİŞ YAPTIRDI

Hindistan​ Havayollarından yapılan açıklamada, en az 10 uçuşa bomba ihbarı gerçekleştirildiği kaydedilerek, “Son günlerde bu tür ihbarlarda bir artış var” denildi. Hindistan Havayollarının Delhi-Chicago seferini gerçekleştiren yolcu uçağı, dün yapılan bomba ihbarının ardından Kanada’ya acil iniş gerçekleştirdi. Kanada polisi, acil inişin ardından uçakta bulunan 211 yolcu ve mürettebatın tahliye edildiğini açıkladı. Bugün yapılan açıklamada ise, yolcuların Kanada Hava Kuvvetlerine ait uçaklarla Chicago'ya ulaştırıldığı belirtildi.


ASKERİ UÇAKLAR HAVALANDI

Dün yaşanan başka bir olayda ise, Air India Express’e ait yolcu uçağına bomba ihbarı yapılmasının ardından Singapur Hava Kuvvetleri tarafından iki jet yolcu uçağına eskortluk etti. Singapur Savunma Bakanı Ng Eng Hen sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, uçağın Singapur Changi Havalimanı’na indiğini duyurarak, “Hindistan'ın güneyindeki Madurai kentinden Singapur'a sefer gerçekleştiren AXB684 sefer sayılı uçakta bomba olduğuna dair bir e-posta aldık” dedi.


SEFERLER GECİKTİ

Ayrıca Hindistan Havayollarının Mumbai-New York seferini gerçekleştiren yolcu uçağı da bomba ihbarının ardından Delhi’ye iniş gerçekleştirdi. Düşük maliyetli havayolu şirketi IndiGo Havayollarının Mumbai’den Umman ve Suudi Arabistan’a sefer gerçekleştirmesi planlanan iki uçuşta da bomba ihbarlarının ardından uzun süreli gecikmeler yaşandı.


GÜVENLİK KONTROLLERİ YAPILDI

Düşük bütçeli SpiceJet Havayolları tarafından yapılan açıklamada ise Darbhanga-Mumbai uçuşunu yapacak uçağa bomba ihbarı yapıldığı kaydedilerek, “Uçak Mumbai Havalimanı'na sorunsuz bir şekilde iniş yaptı” denildi. Açıklamada, güvenlik kontrollerinin ardından yeniden uçuşun gerçekleştirildiği aktarıldı.