Hindistan'ın doğusunda yer alan Bihar eyaletinde şiddetli yağış 10 bölgeyi etkisi altına aldı. Gök gürültülü ve fırtınalı havada yıldırım çarpması sonucu en az 19 kişi hayatını kaybederken 7 kişi de yaralandı.

Hindistan resmi radyosu All India Radio'nun (AIR) bildirdiğine göre; eyalette son 24 saattir devam eden yoğun yağış ve yıldırımlarla seyreden gök gürültülü fırtınalar, Bihar'ın 10 bölgesini etkisi altına aldı. Hayatını kaybedenlerinin çoğunun, yıldırım düştüğü sırada tarlada çalışan ya da yağmurda ağaç altına sığınan kişiler olduğu bildirildi.

Her yıl aynı felaketi yaşıyorlar! Hindistan'da yıldırım faciası: Çok sayıda ölü ve yaralı var - 1. Resim

Fanatik Yahudiler Batı Şeria'da çocukları hedef aldı: Sopalarla ilkokulu basıp, darp ettiler Fanatik Yahudiler Batı Şeria'da çocukları hedef aldı: Sopalarla ilkokulu basıp, darp ettiler

AYNI FELAKET HER YIL TEKRARLANIYOR

Hindistan Meteoroloji İdaresi, Bihar'ın kuzey, güneydoğu ve güney-iç kesimlerinde önümüzdeki 24 saat içinde gök gürültüsü ve yıldırımlarla seyreden şiddetli yağış için sarı alarm verdi. Her yıl muson sezonunun başlamasıyla Hindistan'da yüzlerce kişi yıldırım çarpması sonucu hayatını kaybediyor.

Editör: UHA HABER MERKEZİ