DÜNYA

Hizbullah lideri Nasrallah hayatını kaybetti, uzmanlardan önemli bir uyarı geldi: Gerçek hedef Türkiye!

Hizbullah üyelerinin iç haberleşmede kullandığı çağrı cihazları ve Hizbullah militanlarının kullandığı telsizleri aynı anda patlatarak Orta Doğu'nun silahlı gücüyle en büyük aktörlerinden olan Şii örgütünü hedef alan İsrail, zincirleme darbelerinin en ağırını bugün indirdi.

Abone Ol

İsrail ordusu, Beyrut'un güneyindeki Dahiye bölgesine düzenlediği hava saldırısında Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ı öldürdüklerini duyurdu. Nasrallah'ın ölüm haberini Hizbullah da doğrularken, Orta Doğu'da ipleri koparan suikasta ilişkin dikkat çeken bir uyarı geldi. Nasrallah'ın ölümünün Türkiye'yi de etkileyeceğini söyleyen Uluslararası İlişkiler Uzmanı Hüseyin Şeyhanlıoğlu, asıl hedefin Türkiye olduğunu dile getirdi.

İsrail ordusu gece yarısından itibaren başkent Beyrut'un güneyinde Hizbullah'ın güçlü olduğu Dahiye bölgesine 40'tan fazla saldırı düzenledi. İsrail ordusu, F-35 savaş uçaklarıyla düzenlenen hava harekatının hedefi olan Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah'ın öldürüldüğünü duyurdu. Hizbullah, Nasrallah'ın ölümünü doğrulayarak İsrail'le savaşa devam edeceklerini bildirdi. Ateş çemberine dönen Orta Doğu'yu topyekun savaşa doğru daha hızlı biçimde sürükleyecek bu suikast tüm dünyanın gündemine oturdu. Hizbullah'ın geleceği ve İran'ın vereceği tepkiyi değerlendiren uzmanlar, Nasrallah'ın öldürülmesinin sonuçlarının Türkiye'ye de yansıyacağını belirtip kritik uyarılarda bulundu.

Uluslararası İlişkiler Uzmanı Prof. Dr. Hüseyin Şeyhanlıoğlu, TGRT Haber canlı yayınında çarpıcı açıklamalarda bulundu. İsrail'in kara savaşına girmedikçe Nasrallah suikastının cehennemin kapılarını açmaktan başka bir işe yaramayacağını söyleyen Hüseyin Şeyhanlıoğlu, Hizbullah'ın bu olayın ardından dağılmasının aksine daha da güçleneceğini savundu. Bölünmüş Orta Doğu projesinin gerçekleşmesi için sıranın Türkiye'ye geleceğine dikkat çeken Şeyhanlıoğlu, bölgede asıl hedefin Türkiye olduğunu vurguladı.

İşte Hüseyin Şeyhanlıoğlu'nun açıklamalarından satır başları...