EKONOMİ

Hizmet üretim endeksi azaldı! En fazla gerileme gayrimenkul hizmetlerinde

TÜİK, hizmet üretimi yıllık ve aylık değişim oranları temmuz 2024 verilerini açıkladı. Hizmet üretim endeksi 2024 yılı temmuz ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 0,1 azaldı.

Abone Ol

Hizmet üretim endeksi temmuz​ verileri geldi. Hizmet üretim endeksi 2024​ yılı Temmuz ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 0,1 geriledi. Gayrimenkul hizmetleri yüzde 5,7'lik oranla en fazla gerilemenin yaşandığı sektör oldu. 

HİZMET ÜRETİM ENDEKSİ GERİLEDİ

Hizmet üretimi yıllık değişim oranlarına bakıldığında aynı ayda ulaştırma ve depolama hizmetleri %0,6 azaldı, konaklama ve yiyecek hizmetleri %1,1 azaldı, bilgi ve iletişim hizmetleri %5,7 arttı, gayrimenkul hizmetleri %5,7 azaldı, mesleki, bilimsel ve teknik hizmetler %5,4 azaldı, idari ve destek hizmetleri ise %4,8 arttı.

AYLIK OLARAK DA DÜŞTÜ

Hizmet üretim endeksi 2024 yılı Temmuz ayında bir önceki aya göre %0,2 azaldı. Aynı ayda ulaştırma ve depolama hizmetleri %0,1 arttı, konaklama ve yiyecek hizmetleri %0,3 azaldı, bilgi ve iletişim hizmetleri %1,0 azaldı, gayrimenkul hizmetleri %3,5 arttı, mesleki, bilimsel ve teknik hizmetler %2,4 azaldı, idari ve destek hizmetleri ise %0,1 arttı.