ABD yönetiminin İsrail'den İran'a yapması beklenen saldırıyı yumuşatmasını istediği ileri sürüldü.

İsrail'in Kanal 13 televizyonunda yer alan haberde, İsrail'in İran'a olası saldırısına ilişkin bazı iddialara yer verildi.

Adı açıklanmayan kaynağa dayandırılan haberde, ABD'nin İsrail'den İran'a muhtemel saldırısını yumuşatmasını istediği öne sürüldü.

Washington'un ayrıca Tel Aviv'den Lübnan'daki kara saldırılarının tamamlanmasını "hızlandırmasını" talep ettiği aktarıldı.

SALDIRI PLANI HAZIR İDDİASI

İsrail'in Kanal 12 televizyonu ise Tel Aviv'in İran'a olası saldırısının planının hazır olduğu ve "birkaç gün sonra" düzenleneceğini iddia etti.

Adı açıklanmayan İsrailli yetkililere dayandırılan haberde, Tel Aviv'in olası saldırı sonrası İran'ın "hemen karşılık vermesinin" beklendiği kaydedildi.

Her iki habere ilişkin İsrail makamlarından resmi bir açıklama yapılmadı.

Saldırı Sonrası  Binyamin Netanyahu'nun evi ilk kez görüntülendi! Saldırı Sonrası Binyamin Netanyahu'nun evi ilk kez görüntülendi!

İran, 1 Ekim'de İsrail'e füze saldırısında bulunmuştu. Tel Aviv yönetimi, İran'ın bu saldırısına karşılık verileceğini bildirmişti.

NETANYAHU - BLINKEN GÖRÜŞMESİ

Öte yandan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile bir araya geldi.

Başbakanlık Basın Ofisinden yapılan açıklamada, Netanyahu ile Blinken'ın Batı Kudüs'te görüştüğü belirtildi.

ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada ise görüşmede, Hamas ile Tel Aviv yönetimi arasındaki esir takası, Gazze'deki insani durum ve Hizbullah-İsrail çatışması gibi konuların ele alındığı belirtildi.

Blinken'ın Netanyahu'ya, esi"Hamas lideri Yahya Sinvar'ın İsrail ordusunca düzenlenen saldırıda hayatını kaybetmesinden yararlanarak" r takası ve Gazze'de ateşkese varılmasını vurguladığı paylaşıldı.

Bakan Blinken'ın ayrıca İsrail'in Gazze'ye insani yardım akışını artırmak ve yardımların Gazze genelindeki sivillere ulaşmasını sağlamak için ek adımlar atması gerektiğini söylediği ifade edildi.

Lübnan'daki duruma diplomatik çözüm bulunmasına yönelik çabaların da ele alındığı görüşmede Blinken'ın "İsrail'in güvenliğine olan sarsılmaz bağlılığını yeniden teyit ettiği" kaydedildi.

Editör: UHA HABER MERKEZİ