DÜNYA

İsrail Savunma Bakanlığı: "İran'a saldırı ansızın ve ölümcül olacak"

İsrail, İran'a 'ansızın, hassas ve ölümcül' bir saldırı gerçekleştireceğini açıkladı. İntikam ateşiyle yanan İsrail'in Savunma Bakanı Yoav Gallant, 'İran'ın neye uğradığını anlamayacağını' söyledi. ABD Başkanı Joe Biden ise İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'yu Lübnan'ın 'Gazze gibi olmaması' konusunda uyardı.

Abone Ol

10.10.2024 08:30

LÜBNAN​'DAKİ TÜRK VATANDAŞLARI​ YURDA DÖNÜYOR

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan​, Lübnan’daki Türk vatandaşlarını tahliye edecek olan geminin Beyrut’tan ayrılarak Mersin’e doğru yola çıktığını açıkladı. Bakan Fidan sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

''Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla, Lübnan’daki vatandaşlarımızı güvenli bir şekilde tahliye eden ve kardeş Lübnan halkına insani yardım götüren gemilerimiz Beyrut’tan ayrılarak Mersin’e doğru yola çıktı. Ülkemiz, İsrail’in bölgede yaydığı savaşın neden olduğu insani kriz karşısında bölge halklarına yardım elini uzatmaya ve yurt dışındaki vatandaşlarının can ve mal güvenliğini korumak için her adımı atmaya devam edecektir.''

10.10.2024 08:00

''İSRAİL'İN İRAN​'A SALDIRISI 'ÖLÜMCÜL, HASSAS, ANSIZIN' OLACAK''

İran'ın İsrail'e yönelik balistik füze saldırısına İran'ın nasıl cevap vereceği hala belirsizliğini koruyor. İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, İsrail'in İran'a saldırısının, 'ölümcül, hassas ve ansızın" gerçekleşeceğini ileri sürdü. Askeri bir toplantıda konuşan Gallant, "Ne olduğunu ve nasıl olduğunu anlamayacaklar" dedi.

10.10.2024 07:30

TRUMP'IN ESKİ DANIŞMANINDAN İNSANLIK DIŞI ÖNERİ

Eski ABD Başkanı Donald Trump yönetimine Orta Doğu konusunda danışmanlık yapan Matthew RJ Brodsky, İsrail'e, Birleşmiş Milletler Lübnan Geçici Barış Gücü'nde (UNIFIL) görev yapan İrlanda askerlerine "napalm bombası atmasını" önerdi.