İran'nın petrol ve nükleer tesislerine yönelik saldırı gerçekleşeceği iddiası gündemini korudu. İsrail'in Gazze ve Lübnan saldırıları ve ülkelerine yönelik tehdit dolu açıklamalar sonrası İran, 'misliyle karşılık veririz' mesajını verdi.

"DAHA GÜÇLÜ ŞEKİLDE KARŞILIK VERİRİZ"

İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, İsrail ordusunun muhtemel bir kara saldırısına karşı direniş güçlerinin tamamen hazır olduğunu belirtti.

İran'ın bölgede gerilimi ve savaşı artırma peşinde olmadığını ancak savaştan da korkmadığını söyleyen Arakçi, İsrail'in her türlü yeni macera arayışına ve eylemine karşı daha güçlü ve uygun bir yanıt verileceğini belirtti.

PETROL TESİSLERİ HEDEF GÖSTERİLDİ

Hamas'tan direnişin birinci yılında İsrail'e roket! Hamas'tan direnişin birinci yılında İsrail'e roket!

İsrail'de ana muhalefetteki Gelecek Var Partisi lideri ve eski Başbakan Yair Lapid, İsrail'in Yediot Aharonot gazetesine verdiği röportajda, gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Başbakan Binyamin Netanyahu liderliğindeki koalisyonu hedef alan Lapid, 7 Ekim ile ilgili hükümeti suçladı.

Lapid, Netanyahu koalisyonunda yer alan aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir ile Maliye Bakanı Bezalel Smotrich'in "İsrail'e zarar verdiğini" söyledi. İsrail'in olası saldırılarında İran'ın petrol rafinerilerini hedef alması çağrısı yapan Lapid, Tahran'ın nükleer tesislerine yönelik bir saldırı için ise Tel Aviv'de daha geniş bir koalisyon hükümeti gerektiğini savundu.

Editör: UHA HABER MERKEZİ