DÜNYA

İsrail'den "Hamas Lideri öldürüldü" iddiası!

İsrail'in gerçekleştirdiği saldırıda Hamas Lideri Yahya Sinvar'ın öldürüldüğü ileri sürüldü. İsrail ordusu tarafından yapılan açıklamada Gazze'deki hava saldırısında Yahya Sinvar'ın ölmüş olabileceği belirtildi. İddialarla ilgili Hamas'tan da yalanlama geldi. Ardından İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz, Hamas liderinin düzenlenen saldırıda öldürüldüğünü duyurdu. İşte detaylar...

Abone Ol

İsrail ordusu tarafından Hamas​ Lideri Yahya Sinvar​'ın gerçekleştirilen operasyonda öldürüldüğü ileri sürüldü. İsrail ordusu yaptığı açıklamada Hamas lideri Yahya Sinvar'ı hedef aldğını ve ölüp ölmediğinin kontrol edildiğini açıkladı.

İsrail ordusunun resmi X  hesabı üzerinden yapılan açıklamada, Gazze'deki operasyonlar sırasında 3 kişinin etkisiz hale getirildiği ve içlerinden birinin Hamas Lideri Yahya Sinvar olma ihtimalinin araştırıldığı belirtildi.

Öte yandan, hedef alınan binada İsrailli rehinelerin bulunduğuna dair herhangi bir işaretin bulunmadığı aktarılırken, operasyonların hız kesmeden devam edeceği açıklandı. 

NYT: DNA TESTİ YAPILIYOR

ABD merkezli New York Times gazetesi (NYT) ise İsrail'in hava saldırısı sonucu etkisiz hale getirilen 3 kişiden birinin Yahya Sinvar olabileceği üzerine dururken, naaşa dna testi yapıldığını dile getirdi.

"BÜYÜK İHTİMALLE SİNVAR"

İsrail ordu sözcüsü, "ölenlerden biri büyük ihtimalle Yahya Sinvar" ifadesine yer verdi.

"SİYONİST İSRAİL ALGI PEŞİNDE"

Öte yandan Hamas, açıklamada bulunarak, "Yahya Sinvar ölmedi. Siyonist İsrail algı peşinde" ifadelerini kullandı. 

İSRAİL DEVLET MEDYASI AÇIKLAMADA BULUNDU

İsrail'in Gazze'deki bir binaya gerçekleştirdiği saldırı sonucu 3 kişi etkisiz hale getirildi. İsrail devlet medyası yaptığı açıklamada ölenlerden birinin Hamas Lideri Yahya Sinvar olduğunu doğruladı.

HAMAS'TAN İLK AÇIKLAMA

Öte yandan Hamas kaynakları da Hamas lideri Yahya Sinwar’ın İsrail'in Gazze Şeridi'nde düzenlediği bir operasyonda ölmüş olabileceğine dair işaretler olduğunu doğruladı.

İSRAİL DIŞİŞLERİ BAKANI: SİNVAR ÖLDÜ

İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz, Hamas liderinin düzenlenen saldırıda öldürüldüğünü duyurdu.

YAHYA SİNVAR KİMDİR?

Hamas Siyasi Büro Başkanlığına seçilen Yahya Sinvar, 29 Ekim 1962 tarihinde Gazze Şeridi’nin güneyinde yer alan Han Yunus Mülteci Kampı'nda dünyaya geldi.

Tıpkı İsmail Haniye gibi aslen 1948’de İsrail’in işgal ettiği topraklarda kalan Askalan (Aşkelon) kentinden olan Sinvar, yüksek öğrenimini Gazze İslami Üniversitesi Arap Dili ve Edebiyatı Bölümünde tamamladı.

İsrail tarafından, ilk defa 1982 yılında tutuklanan ve 4 ay hapis yatan Sinvar, 1985 yılında "gizli bir örgüt kurmak" suçundan ikinci kez tutuklandı. Sinvar, 1988’de İsrail tarafından tutuklandığında 4 kez ağırlaştırılmış hapis cezasına mahkum oldu ve 23 yıl hapis yattıktan sonra serbest bırakıldı.

Hamas'ın Mısır aracılığıyla İsrail ile 11 Ekim 2011'de yaptığı esir takası anlaşması çerçevesinde serbest kalan Sinvar, Hamas'ın siyasi bürosuna üye oldu.