GÜNDEM

İsrail'in askeri üssü vuruldu! Bölgede tansiyon üst noktada

Lübnan Hizbullah'ı İsrail'in Hayfa şehrinde bulunan askeri üssü hedef aldı. İnsansız hava aracı (İHA) ile vurulan üste bulunan askerlerden 4'ü hayatını kaybetti, 67'si yaralandı. İsrail, Hizbullah'ın saldırısına savaş uçakları ve topçu atışlarıyla karşılık verdi. ABD ise Bölge Yüksek İrtifa Hava Savunması sisteminin (THAAD) İsrail'e konuşlanmasına izin verdi. İşte bölgede yaşanan sıcak gelişmeler...

Abone Ol

14.10.2024 09:00

GENELKURMAY BAŞKANI HALEVİ ÖLDÜ İDDİASI

Hizbullah​'ın askeri üsse yönelik gerçekleştirdiği saldırıda İsrail Genelkurmay Başkanı Korgeneral Herzi Halevi'nin de öldürüldüğü ileri sürüldü.

Saldırıdan kısa bir süre sonra X'te Halevi'nin ölümüyle ilgili birçok hesaptan paylaşım yapıldı. İsrail medyası, iddianın gerçeği yansıtmadığını yazdı.

14.10.2024 06:00

ABD ONAYI VERDİ THAAD İSRAİL'E KONUŞLANACAK

Pentagon basın sözcülüğünden yapılan yazılı açıklamada, "Başkanın (Joe Biden) talimatı üzerine, Bakan (Lloyd) Austin, İran​'ın 13 Nisan ve 1 Ekim'de İsrail'e yönelik benzeri görülmemiş saldırılarının ardından İsrail'in hava savunmasını güçlendirmek için İsrail'e bir THAAD bataryası ve ilgili ABD askeri personelinin konuşlandırılmasını yetkilendirdi." ifadeleri kullanıldı.

14.10.2024 05:30

İRAN BARIŞTAN YANA

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede, bölgedeki son gelişmeler ile Hizbullah ile İsrail arasındaki çatışmaların durdurulması ve ateşkes sağlanması için çözüm yolları ele alındı.

İran’ın her zaman savaş ve huzursuzluktan uzak, güvenli bir bölge istediğini vurgulayan Pezeşkiyan, ateşkes ile çatışmaların durdurulmasını desteklediklerini söyledi.