04.10.2024 08:30

2024 Nobel Tıp Ödülü Victor Ambros ve Gary Ruvkun'ın oldu! 2024 Nobel Tıp Ödülü Victor Ambros ve Gary Ruvkun'ın oldu!

HAMANEY 4 YIL SONRA CUMA NAMAZI KILDIRACAK

İran'in dini lideri Ali Hamaney 2020'den bu yana ilk kez Tahran'ın merkezindeki İmam Humeyni Camii'nde cuma namazını kıldıracak.

Hamaney'in burada İran'ın bu hafta İsrail'e yaptığı füze saldırısının ardından İran'ın planlarına ışık tutabilecek bir vaaz vermesi bekleniyor.

Son dakika | İsrail'den en güçlü saldırı! Lübnan'da büyük patlama: Nasrallah'ın halefi öldürüldü! Tüm gözler İran dini lideri Hamaney'de - 1. Resim

İran televizyonu, Hamaney'in 4 yıl aradan sonra ilk kez namaz kıldırıp hutbe vereceği caminin dışında büyük kalabalığın toplandığını bildirdi.

04.10.2024 07:55

'NASRALLAH'IN HALEFİ ÖLDÜRÜLDÜ' İDDİASI

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın halefi olarak görülen Haşim Safiyuddin'in de yer aldığı Hizbullah yöneticilerinin bulunduğu Dahiya’daki bir yeraltı sığınağına saldırı düzenlendiği belirtildi. İsrail'in Nasrallah'ı öldürmesinden bu yana bölgedeki en ağır bombardımanlardan biri olan saldırının hedefinin Safuyiddin olduğu iddia edildi. 

Son dakika | İsrail'den en güçlü saldırı! Lübnan'da büyük patlama: Nasrallah'ın halefi öldürüldü! Tüm gözler İran dini lideri Hamaney'de - 2. Resim

04.10.2024 07:10

HAMAS'IN BÖLGE KOMUTANI ÖLDÜRÜLDÜ

Filistin’deki Tulkarem Mülteci Kampı’na yönelik İsrail saldırısının yankıları sürerken, İsrail Savunma Kuvvetleri’nden (IDF) flaş bir açıklama geldi. IDF, Tulkarem şehrine düzenlenen hava saldırısında Hamas’ın bölge komutanı Zahi Yaser Abd al-Razeq Oufi'nin öldürüldüğünü duyurdu.

04.10.2024 07:00

G7 ÜLKELERİNDEN İRAN'A KINAMA İSRAİL'E DESTEK

İsrail’in Filistin ve Lübnan’a yönelik saldırıları Orta Doğu’daki güvenlik endişelerini artırırken, G7 ülkelerinin liderlerinden bölgedeki gelişmelere ilişkin ortak açıklama geldi.

Son dakika | İsrail'den en güçlü saldırı! Lübnan'da büyük patlama: Nasrallah'ın halefi öldürüldü! Tüm gözler İran dini lideri Hamaney'de - 3. Resim

Orta Doğu'da kötüleşen durumdan derin endişe duyulduğu belirtilen açıklamada, İran'ın İsrail'e yönelik saldırısı “bölgesel istikrara yönelik ciddi bir tehdit oluşturduğu” gerekçesiyle kınandı. “İsrail'in güvenliğine olan bağlılığımızı kesin bir dille yineliyoruz” denilen açıklamada “Tehlikeli bir saldırı ve misilleme döngüsü, Orta Doğu'da kimsenin çıkarına olmayan kontrol edilemez bir tırmanışı körükleme riski taşımaktadır. Bu nedenle tüm bölgesel aktörleri sorumlu ve itidalli davranmaya çağırıyoruz” uyarısında bulunuldu.

04.10.2024 06:46

LÜBNAN-SURİYE SINIRINA SALDIRI

Yerel medya kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Lübnan ve Suriye arasındaki El-Masna Sınır Kapısı İsrail ordusunun hava saldırısına uğradı.

Saldırıda, Lübnan'ın başkenti Beyrut ve Suriye'nin başkenti Şam arasındaki yolun da kesintiye uğradığı aktarılırken, ölen ya da yaralanan olup olmadığı konusunda bilgiye yer verilmedi.

Editör: Rüşeydanur UHA