İstanbul'un Küçükçekmece ilçesinde dün meydana gelen metrobüs kazası sonrası 8 şüpheliden 5'i tutuklandı. Sefaköy'de yaşanan metrobüs kazasında, bir kişi hayatını kaybetmiş, 50 kişi ise yaralanmıştı. Metrobüs sürücüsü M.Ç., ifadesinde fren yapmaya çalıştığını, ancak frenlerin çalışmadığını iddia etmişti. 

Son dakika | İstanbul'daki ölümlü metrobüs kazası sonrası 8 şüpheliden 5'i tutuklandı - 1. Resim

Küçükçekmece Adliyesi'ne getirilen 8 şüphelinin savcılıkta ifadeleri alındıktan sonra Cumhuriyet savcısı, metrobüs sürücüsü D.M.Ç. ve denetim amiri Ş.Y.'nin de aralarında bulunduğu 5 şüpheliyi, haklarında 'taksirle yaralamaya ve ölüme neden olma' suçundan tutuklamasını talep ederek sulh ceza hakimliğine gönderdi.

Son dakika | İstanbul'daki ölümlü metrobüs kazası sonrası 8 şüpheliden 5'i tutuklandı - 2. Resim

Geri kalan 3 şüpheli serbest ifadeleri alındıktan sonra bırakıldı.

Son dakika | İstanbul'daki ölümlü metrobüs kazası sonrası 8 şüpheliden 5'i tutuklandı - 3. Resim

NE OLMUŞTU? 

Dün öğle saatlerinde Küçükçekmece'de meydana gelen metrobüs kazasında, iki aracın çarpışması sonucu 22 yaşındaki Ferhat Uçar yaşamını yitirdi, 2'si ağır olmak üzere 51 kişi yaralandı.

KKTC'de Asgari Ücrete Tarihi Yüzde 20 Zam: Çalışanlar Sevinçle Karşılıyor! KKTC'de Asgari Ücrete Tarihi Yüzde 20 Zam: Çalışanlar Sevinçle Karşılıyor!

Kaza sonrasında gözaltına alınan dört kişiden ikisi, ifadeleri alındıktan sonra savcılığın talimatıyla serbest bırakıldı. Diğer iki kişi ise adliyeye sevk edildi.

Soruşturmanın devamında, metrobüs güzergahındaki yol bakım çalışmasında görevli olan komuta amiri, bölge şefi, proje müdürü, şantiye şefi ve yol bakım onarım müdürlüğü bünyesinde çalışan müdür ile müdür yardımcısı hakkında da gözaltı kararı verildi.

Editör: UHA HABER MERKEZİ