AK Parti, bugün Haliç'te gerçekleştirilen etkinlikle belediye başkan adaylarının bir kısmını açıkladı. En çok merak edilen kent ise İstanbul'du. AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı bir önceki dönemde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yapan Murat Kurum oldu.

2005'E DEK TÜRKİYE'NİN FARKLI YERLERİNDE ONLARCA ŞANTİYEDE ÇALIŞTI

Murat Kurum, 1999-2005 yılları arasında Türkiye’nin farklı yerlerinde, onlarca farklı şantiyede çalıştı. Kamuyla 2005 yılında TOKİ’de, Uygulama Daire Başkanlığı’nda uzman olarak çalışmaya başladığında tanıştı.

Kurum, 2006-2008 TOKİ İstanbul Uygulama Daire Başkanlığı Avrupa Yakası Uygulama Şube Müdürlüğü, 2009-2018 T.C. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı İştiraki Emlak Konut GYO AŞ Genel Müdürlüğü görevlerini üstlendi. İstanbul’a güvenli konutlar kazandıran Murat Kurum, Emlak Konut’un rekor bir büyümeye ulaşmasını sağladı. Emlak Konut’ta Cumhuriyet tarihinin en büyük 2 halka arzı, onun döneminde gerçekleşti. Kurum’un Emlak Konut’taki bu başarısı, onu kabineye taşıdı.

Ortalama yaşam süresi en yüksek il belli oldu! TÜİK tek tek açıkladı… Ortalama yaşam süresi en yüksek il belli oldu! TÜİK tek tek açıkladı…

3-147

ON BİNLERCE KONUTUN DÖNÜŞÜMÜ VE GÜVENLİ HALE GELMESİNİ SAĞLADI

Murat Kurum, 2018’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ilk kabinesine Çevre ve Şehircilik Bakanı olarak atandı. Bakanlık görevi boyunca tüm ekibiyle; yeni bir şehircilik anlayışıyla şehirlerin kalkınması ve dirençli hale getirilmesi, bunu yaparken de çevrenin korunması için hassasiyetle çalışan Kurum, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sosyal devlet politikası doğrultusunda TOKİ ile dar gelirli vatandaşların ev sahibi olması için sosyal konut kampanyaları hazırladı. Bu kampanyalar dahilinde 365 bin sosyal konut, onun döneminde yapıldı. Kurum, İstanbul özelinde de kentsel dönüşüm faaliyetlerinin bir seferberliğe dönüşmesi için çalışmalarda bulunarak, on binlerce konutun dönüşümünü ve güvenli hale gelmesini sağladı.

2-206

58 GÜN BOYUNCA AFET BÖLGESİNDE

Murat Kurum, bakanlık görevi boyunca bir çok afetle karşılaştı. Yaraların sarılması, afet bölgelerinin yeniden ihyası için sahada, afetzedelerle günlerce bir arada olan Kurum; Elazığ, Malatya, İzmir, Kastamonu Bozkurt, Manavgat, Marmaris, Giresun’da şehirleri adeta yeniden inşa etti. Onun döneminde, 46 bin afet konutu sosyal donatı alanlarıyla şehirlere kazandırıldı. Asrın felaketinin ardından 58 gün bölgede kalan Kurum, afetzedeler için geçici yaşam alanları kurdurdu, 180 bin afet konutunun yapımını başlattı.

Murat Kurum, bakanlık görevi sürecinde başta Bursa, Balıkesir, Konya olmak üzere 81 ilde 45 şehir meydanını, tarihi ve kültürel kimliğini bozmadan aslına kavuşturdu. 484 millet bahçesinin yapımını başlatarak 81 ile 81 milyon metrekare yeşil hedefine ulaştırdı. Sadece İstanbul’da 39 millet bahçesi yapımını başlatan Kurum’un bakanlığı döneminde, yapımına başlanan millet bahçelerinin 13’ünü tamamlandı. Yine bakanlık görevi boyunca Emine Erdoğan’ın himayesinde başlatılan Sıfır Atık felsefesinin yaygınlaşması için büyük çaba harcadı.

Murat Kurum, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan ayrılmasının ardından Çevre Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili olarak çalışmalarına TBMM çatısı altında devam etmekte.

1-275

İSTANBUL'U DEPREME HAZIRLAYACAK

Kurum geçtiğimiz sosyal medya hesabından yayımladığı videoda, "Arkadaşlarımızla birlikte 16 milyon İstanbullu için yola çıkacağız, Burada İstanbul'un karmaşasını, düzensizliğini ve insanlarımızın deprem riski kaygısını hep birlikte oradan kaldırmak için tüm ekibimizle birlikte çalışacağız." diyerek deprem riskini en aza indirecek projelere öncelik vereceğinin de altını çizmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kürsüden "İstanbul muradına erecek" diyerek açıkladığı eski bakan Murat Kurum, çevre, konut ve kentleşme yönündeki önemli çalışmaları ve bakanlığı dönemindeki başarılı işleriyle, AK Parti'nin İstanbul'da yeniden kazanması durumunda kenti depreme hazırlayacak önemli projelere imza atacak.

Editör: UHA HABER MERKEZİ