2025 yılında uygulanacak asgari ücretin belirlenmesi için geri sayım başladı. Önümüzdeki hafta itibarıyla başlayacak olan maraton, iktidar kulislerinde şimdiden konuşulmaya başlandı.

Bakan Yumaklı kırmızı et ithalatını bitirmek istiyor! Fiyatlara el attı Bakan Yumaklı kırmızı et ithalatını bitirmek istiyor! Fiyatlara el attı

MİLYONLARIN GÖZÜ TBMM'DE

Milyonlarca asgari ücretli çalışan, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) önümüzdeki hafta başlayacak ve yaklaşık 2 ay sürecek olan bütçe görüşmelerine odaklanmış durumda.

"2025 yılında asgari ücret ne kadar olacak?" sorusu herkesin aklındaki en büyük merak konusu. İktidar kulislerinde ise bu kritik artışın oranı ile ilgili rakamlar yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı.

İşte kulislerde konuşulan asgari ücret oranı! Milyonlar Meclis'e kilitlendi… - Sayfa 4

BÜTÇE MARATONU BAŞLIYOR

Gazete Duvar’dan Nergis Demirkaya’nın aktardığı bilgilere göre, siyaset gündeminin yanında ekonomi gündemi de önümüzdeki haftalarda yoğunlaşacak.

TBMM, yaklaşık iki ay sürecek bütçe görüşmeleriyle meşgul olacak. 

Yıl sonunun en önemli başlıklarından biri de açlık sınırının altına gerileyen asgari ücrete yapılacak zam olacak.

İşte kulislerde konuşulan asgari ücret oranı! Milyonlar Meclis'e kilitlendi… - Sayfa 7

GEÇEN YIL YÜZDE 49 ARTIŞ YAPILMIŞTI

2024 yılında yüzde 49 oranında yapılan zamla 17 bin 2 liraya yükselen asgari ücretin, 2025 yılında ne kadar artacağı, Aralık ayının başında toplanacak Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından karara bağlanacak. 

Ancak artış oranıyla ilgili tahminler şimdiden konuşulmaya başlandı.

İşte kulislerde konuşulan asgari ücret oranı! Milyonlar Meclis'e kilitlendi… - Sayfa 9

ASGARİ ÜCRET ZAMMI NE KADAR OLACAK?

İktidar kulislerinde, yıl sonu enflasyon oranı ve 2025 yılı hedef enflasyon oranı ile yeniden değerleme oranları dikkate alınarak çeşitli senaryolar dile getiriliyor.Bu çerçevede, 2025 yılında asgari ücret zammının yüzde 36-37 civarında olabileceği ifade ediliyor.

İşte kulislerde konuşulan asgari ücret oranı! Milyonlar Meclis'e kilitlendi… - Sayfa 11

Bu oran, asgari ücretin yaklaşık 6 bin liralık bir artışla 23 bin lira civarına yükselmesi anlamına geliyor ve beklentilerin oldukça altında kalacağı yorumlarına yol açıyor.

Editör: UHA HABER MERKEZİ