GÜNDEM

İYİ Parti'deki istifalarla ilgili çarpıcı kulis bilgisi! Partililerin konuşmaları ortaya çıktı…

İYİ Parti'de yaşanan peş peşe istifalara ilişkin konuşan parti kaynakları, istifalara anlam veremediklerini ve çıkar hesapları olduğunu vurgulayarak "Yaşanan istifaları arınma olarak görüyoruz" değerlendirmesini yaptı.

Abone Ol

14 Mayıs Genel Seçimleri'nde 43 milletvekili ile TBMM'ye giren İYİ Parti, aradan geçen 16 ayda tam 13 milletvekili kaybetti.

İYİ Parti'den son istifa eden milletvekilleri Kayseri Milletvekili Dursun Ataş ve İzmir Milletvekili Ümit Özlale oldu.

Yazılı bir açıklama ile istifasını duyuran Ataş 'gerekli ve kaçınılmaz' derken istifa sebebini söylemezken, Özlale ise "Bugün itibarıyla partimdeki görevlerimden ve partimden istifa ettiğimi kamuoyuna saygılarımla duyururum" demekle yetindi.

Gazete Duvar'ın haberine göre, kurultay öncesi ve sonrası gelen istifaların belki anlaşılabileceğini ancak şu an gerçekleşen istifalara anlam veremediklerini söyleyen partililerden, “Bir gerekçe, açıklama yoksa burada sadece kişisel nedenler, kimi çıkar hesapları vardır. Bu durumda yaşanan istifaları arınma olarak görüyoruz” değerlendirmeleri yapıldı.

İYİ Parti’nin Meclis’in yasama çalışmalarına başlayacağı 1 Ekim’in ardından daha yoğun bir saha çalışmasına başlayacağı, kuruluş yıldönümü olan 25 Ekim’de de büyük bir törenle yeni dönemin yol haritasının kamuoyuyla paylaşılacağı kaydediliyor.