GÜNDEM

Kafatasına Yerleştirilen İmplant, 20 Yıl Sonra İşitme Yetisini Yeniden Kazandırdı

Doğuştan işitme kaybı yaşayan 46 yaşındaki Tuncay Yıldırım, geçirdiği birçok ameliyata rağmen duyma yetisini kaybetmişti. Ancak eşinin sürekli teşvikleriyle, 20 yıl aradan sonra tekrar bir ameliyat geçirdi ve bu operasyon sayesinde işitme umudunu yeniden buldu.

Abone Ol

Doğuştan işitme kaybı yaşayan 46 yaşındaki Tuncay Yıldırım, orta kulak yapısının zayıf oluşu, dış kulak yolu kanalı ve kulak gelişimindeki sorunlar nedeniyle uzun yıllar duyma yetisini kaybetmişti. 5 yaşından 26 yaşına kadar birçok ameliyat geçirmiş olmasına rağmen sonuç alamayınca umudunu kaybetmişti.

Ancak eşi Güler Yıldırım’ın sürekli destek ve araştırmalarıyla, Karabük’ten Ankara’ya gelerek Sağlık Bilimleri Üniversitesi Ankara Atatürk Sanatoryum Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne başvurdu. Hastanede yapılan tetkikler sonucunda, Yıldırım, bazı Avrupa ülkeleri ve ABD'de uygulanan Bone Anchored Hearing Aid (BAHA) ameliyatı ile kulağının arkasına yerleştirilen bir implant ile işitme azlığının tedavi edilebileceğini öğrendi.

Bunun üzerine Yıldırım, başarılı bir operasyon geçirmeye karar verdi ve bu süreç sonunda duyma yetisini yeniden kazandı.

Ameliyatı gerçekleştiren Sağlık Bilimleri Üniversitesi Ankara Atatürk Sanatoryum Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kulak Burun Boğaz (KBB) Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Davut Akduman, Yıldırım’ın doğuştan gelen işitme kaybının orta kulak yapısı ve dış kulak yolu kanalının gelişmemesi nedeniyle oluştuğunu açıkladı. Prof. Dr. Akduman, “Yıldırım’ın durumu için tedavi sürecinde tam bir işitme sağlamayı hedefliyoruz,” dedi.